St Michael's Mount

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
St Michael's Mount.

St Michael's Mount (kornisk: Carrack Looz en Cooz) er en engelsk tidevandsø som ligger 366 meter fra kysten af Mount's Bay i Cornwall. Den er forenet med Marazion med en menneskeskabt gangsti bygget af granitblokke som kan benyttes kun ved lavvande. Øen består af en kombination af skifer og granit. På toppen af øen ligger en fæstning, der i dag fungerer som slot og bolig for den lokale baron, men var oprindelig muligvis en klosterbygning.

Det korniske navnet betyder bogstavelig "det grå bjerg i skoven" og kan bestå af et folkeminde fra en tid fra før Mount's Bay blev oversvømmet. Det korniske navnet ville være en nøjagtig beskrivelse af bjergets placering i et skovland. Bevarede træer er blevet set på strandene ved Perranuthnoe ved lavvande efter at det har været stormvejr. Den korniske legende om Lyonesse, et oldtidskongedømme som efter sigende skal have strakt sig fra Penwith og mod Isles of Scilly nævner også at landet skal være blevet oversvømmet af havet.

Historisk set var St Michael's Mount en kornisk modpart til Mont Saint Michel i Normandiet i nutidens Frankrig. Lokalt set er St Michael's Mount kendt hverdagslig af de lokale som ganske enkelt "the Mount".

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 50°07′01″N 5°28′41″V / 50.11694°N 5.47797°V / 50.11694; -5.47797

Englands geografiStub
Denne artikel om Englands geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi