Statens Forsvarshistoriske Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Statens Forsvarshistoriske Museum
Arsenal Museum Copenhagen facade.jpg
Indgangen til Tøjhusmuseet, der er en del af Statens Forsvarshistoriske Museum.
Generelle informationer
Type Kulturhistorie
Adresse Frederiksholms Kanal 12, 1220 København K
Grundlagt 2004
Nedlagt 2014
Eksterne henvisninger
Statens Forsvarshistoriske Museum

Statens Forsvarshistoriske Museum er en fællesbetegnelse for Tøjhusmuseet og Orlogsmuseet. Ydermere råder museet over Bådene på Holmen – missiltorpedobåden P547 Sehested og Danmarks sidste ubåd S323 Sælen.

Museet har til opgave at tilgængeliggøre og formidle den danske, militære kulturarv fra midten af 1300-tallet og frem til i dag. Dette sker først og fremmest igennem de permanente udstillinger i de to hovedudstillingshuse – Tøjhusmuseet på Slotsholmen og Orlogsmuseet på Christianshavn. Men også gennem aktuelle særudstillinger samt aktiviteter for børn og unge. For eksempel igennem museets skoletjeneste og feriearrangementer.

Udstillingshusene[redigér | redigér wikikode]

Tøjhusmuseet behandler først og fremmest den landmilitære del af den danske krigshistorie. Samlingerne på museet er unikke og strækker sig i tid fra cirka 1300 til i dag. I rum strækker samlingerne sig over hele verden, blandt andet har museet en unik samling af asiatiske våben og tilbehør. Udstillingerne på museet behandler dog først og fremmest den dansk-nordiske krigshistorie.

Orlogsmuseet behandler den danske flådes historie fra 1500-tallet og frem til i dag. Udstillingen baserer sig først og fremmest på den gamle modelsamling som museet råder over, og som kan spores tilbage til 1600-tallet. Ud over dette findes der tableauer over kendte danske søslag, samt mange smukke malerier. Endelig findes der et Børnemusum i Orlogsmuseet, hvor børnene kan få lov at lade en kanon og meget andet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.