Stefan Johansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Stefan Marius Johansen (født 8. januar 1991 i Vardø, Norge) er en norsk fodboldspiller, der spiller på den centrale midtbane i den engelske klub Fulham F.C.. Han forlod det norske landshold i 2021.[1]

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Stefan Johansen kom til Bodø/Glimt fra Vardø som 14-årig efter han blev opdaget på Ole Gunnar Solskjærs fodboldakademi i Kristiansund i sommeren 2005.

Stefan Johansen debuterede for Bodø/Glimts førstehold som 16-årig, da han i den norske pokalturnering den 20. maj 2007 blev målscorer til 4-0 over Hammerfest.

Han skiftede senere til Strømsgodset, hvor han af Strømsgodsets træner Ronny Deila blev omskolet fra angriber til at spille en række andre positioner på banen. I oktober 2011 spilede han venstreback mod Rosenborg, og blev kåret til banens bedste spiller, af blandt andet norsk TV2. I sæsonen 2012 spillede han primært som midtbanespiller, og opnåede sit gennembrud i norsk fodbold.

Johansen blev norsk mester med Strømsgodset i 2013 og blev tillige tildelt den norske pris Kniksenprisen som Årets Midsbanespiller.

I januar 2014 skiftede Johansen til Celtic.[2]

Johansen har spillet en række kampe for norske ungdomslandshold og spiller i 2013 for det norske U-21 landshold.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

FodboldSpire
Denne biografi om en norsk fodboldspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi