Stefan Johansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stefan Johansen
29. april 2017
Personlig information
Født Stefan Marius Johansen Rediger på Wikidata
8. januar 1991 (33 år) Rediger på Wikidata
Vardø, Norge Rediger på Wikidata
Statsborger Norge Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Stefan Marius Johansen (født 8. januar 1991 i Vardø, Norge) er en norsk fodboldspiller, der spiller på den centrale midtbane i den engelske klub Fulham F.C.. Han forlod det norske landshold i 2021.[1]

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Stefan Johansen kom til Bodø/Glimt fra Vardø som 14-årig efter han blev opdaget på Ole Gunnar Solskjærs fodboldakademi i Kristiansund i sommeren 2005.

Stefan Johansen debuterede for Bodø/Glimts førstehold som 16-årig, da han i den norske pokalturnering den 20. maj 2007 blev målscorer til 4-0 over Hammerfest.

Han skiftede senere til Strømsgodset, hvor han af Strømsgodsets træner Ronny Deila blev omskolet fra angriber til at spille en række andre positioner på banen. I oktober 2011 spilede han venstreback mod Rosenborg, og blev kåret til banens bedste spiller, af blandt andet norsk TV2. I sæsonen 2012 spillede han primært som midtbanespiller, og opnåede sit gennembrud i norsk fodbold.

Johansen blev norsk mester med Strømsgodset i 2013 og blev tillige tildelt den norske pris Kniksenprisen som Årets Midsbanespiller.

I januar 2014 skiftede Johansen til Celtic.[2]

Johansen har spillet en række kampe for norske ungdomslandshold og spiller i 2013 for det norske U-21 landshold.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

FodboldSpire
Denne biografi om en norsk fodboldspiller er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi