Stiga

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stiga
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1934
Grundlægger Stig Hjelmquist
Etableringssted Tranås, Sverige
Åbnet 6. marts 1934
Hovedsæde

Via del Lavoro, 6

31033 Castelfranco Veneto (TV)
Organisation
Antal ansatte

Danmark: 13

Verdensplan: 1550
Moderselskab Stiga Group
Eksterne henvisninger
https://www.stiga.com/dk/

Stiga er et varemærke grundlagt i Sverige i 1934 af Stig Hjelmquist. Virksomheden producerede og solgte oprindeligt bordtennisborde og -udstyr, men begyndte i 1954 at importere motoriserede plæneklippere fra USA, og disse endte med at blive til STIGAs mest succesfulde produktlinje - havemaskiner.

Varemærket Stiga benyttes i dag både i forbindelse med produktion og salg af havemaskiner- og redskaber samt af sportsprodukter, bl.a. bordtennis, kælke og bordhockey. Dog er disse to forretningsområder fordelt på to forskellige virksomheder, STIGA og STIGA Sports, som ikke længere har nogen relation til hinanden.

Virksomheden Stiga har sit hovedkontor i Castelfranco Veneto, Treviso (Italien) og har 13 datterselskaber i Europa (Østrig, Italien, Benelux, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Norge, Polen, Sverige, Storbritannien, Balkan). Stiga distribuerer og sælger sine produkter i over 70 lande rundt om i verden.

Blandt deres produkter findes blandt andet robotplæneklippere, plæneklippere, havetraktorer, trimmere og buskryddere, kædesave, og diverse batteridrevne maskiner.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]