Stjernedrys

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Stjernedrys er en lysskulptur i Torvegade i Esbjerg, som forestiller hvordan stjernehimlen så ud over netop Torvegade nytårsnat år 2000.

Skulpturen er opbygget ved at placere lysarmaturer ned i selve granitbelægningen, som derved danner stjerner og stjernebilleder. De specielle gadelamper i Torvegade fremhæver skulpturen.[1]

288 lysarmaturer danner Stjernedrys, som blev indviet den 22. december 2000. Skulpturen starter ved torvet i Esbjerg og ender ved Esbjerg Musikhus.

Esbjerg blev i 2001 kåret som Årets Udelysby for Stjernedrys.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Kunst og kulturStub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 55°27′56.4″N 8°27′5.9″Ø / 55.465667°N 8.451639°Ø / 55.465667; 8.451639

Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.