Stockholm Koncerthus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Koncerthuset i 2006

Stockholms konserthus (på svensk Konserthuset Stockholm) er en koncertsal, der er opført ved Hötorget i Stockholm, på hjørnet af Kungsgatan og Sveavägen. Koncerthuset blev bygget i årene 1924-26 efter tegninger af arkitekten Ivar Tengbom. Huset har 1.776 siddepladser og regnes som et højdepunkt i klassicismen fra 1920'erne i Sverige, der også kaldes nordisk klassicisme.

Stockholms Koncerthus er åsted for uddelingen af Nobelprisen i hhv. medicin, fysik, kemi og litteratur.[1] Nobels fredspris bliver uddelt på Oslo Rådhus.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Svensk geografiStub
Denne artikel om Sveriges geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 59°20′06″N 18°03′48″Ø / 59.33500°N 18.06333°Ø / 59.33500; 18.06333