Storfjorden (Romsdal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Storfjorden. (Se også artikler, som begynder med Storfjorden)
Storfjorden
Udsigt fra Molde mod Storfjorden, som ligger udenfor øerne midt i billedet, fra midten og mod højre.
Udsigt fra Molde mod Storfjorden, som ligger udenfor øerne midt i billedet, fra midten og mod højre.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Molde
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Romsdal
Maks. længde 12 kilometer
Oversigtskort

Storfjorden ligger mellem Molde og Vestnes kommune i Møre og Romsdal. Fjorden er en fortsættelse af Midfjorden i vest og ligger syd for Moldefjorden. I øst går Karlsøyfjorden videre mod øst på nordsiden af øen Sekken. Den regnes som del af Romsdalsfjorden som fortsætter mod syd på vestsiden af Sekken.[1]

Fjorden starter i vest, lige øst for Tautra, mellem Heggeneset ved Nord-Heggdal i Molde kommune i nord og Leirvågen i Vestnes i syd. Herfra går fjorden omkring 12 kilometer mod øst og går så over i Karlsøyfjorden på nordsiden af Sekken.

Fjorden krydses af en færgeforbindelse på E39 mellem byen Molde og Furneset.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Storfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi