Storstockholms Lokaltrafik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Sl logotyp.gif
Et af SL's pendlertog (Alstrom X60).

Storstockholms Lokaltrafik AB (SL) er et offentligt ejet svensk aktieselskab, der står for al landbaseret offentlig transport i Stockholms län.

SL har sin oprindelse i AB Stockholms Spårvägar, en offentlig transport-virksomhed ejet af byen og åbnet i 1915, med det formål at afprivatisere de to uafhængige private sporvognsselskaber og danne et mere effektivt selskab. I slutningen af opkøbte Stockholms Spårvägar også private busselskaber. SL ejes af Stockholms län.

Den første del af Stockholms Tunnelbana åbnede i 1950. I januar 1967 blev Stockholms Spårvägar omdøbt til Storstockholms Lokaltrafik, da tunnelbanen, lokale tog og busser i Stockholms län blev samlet i en enkelt organisation underlagt länsstyrelsen. De forskellige offentlig transport-systemer i länet havde hidtil været varetaget af forskellige organisationer, Statens Järnvägar og private virksomheder ejet af de enkelte kommuner.

Storstockholms Lokaltrafik holdt i 1993 den første udbudsforretning på kørsel og vedligeholdelse af de forskellige transportsystemer.

Entreprenører[redigér | redigér wikikode]

SL anvender følgende entreprenører[1]: Arriva, Busslink, MTR, Nobina, Roslagståg, Stockholmståg, Stockholms Spårvägar og Veolia Transport. SL Kundtjänst og SL Center bemandes af callcentervirksomheden Goexcellent.

Vedligeholdelse af infrastruktur udbydes også i konkurrence, blandt de større entreprenører er Infranord AB, Strukton Rail, Eltel Networks, EIAB med flere.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Entreprenörer i SL-trafiken. AB Storstockholms Lokaltrafik. Hentet 2012-07-03. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.