Straumfjorden (Steigen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Straumfjorden. (Se også artikler, som begynder med Straumfjorden)
Straumfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Hamarøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 4,5 km
Maks. dybde 45 meter
Oversigtskort

Straumfjorden er en fjordarm af Sagfjorden i Hamarøy i Nordland fylke i Norge, hvilket er en fjordarm fra Vestfjorden som udgår fra den sydlige del af Sagfjorden. Fjorden hed Storstraumfjord til langt op i 1980'erne og havde eget postnummer, 8292 Storstraumfjord. Fjorden går 4,5 kilometer i syd-sydøstlig retning fra indløbet mellem Hamnberget i vest og Sirines i øst og ind mod Straumfjordvatnet i fjordbunden.[1]

Ved indløbet er der 1,9 kilometer fra vestsiden til østsiden, med en dybde på 45 de fleste steder. Fjorden smalner ind til ca. 30 meter ved bygden Store Straumfjorden, som ligger ca. 2,5 kilometer inde i fjorden. Fylkesvej 835 krydser fjorden ved bygden. Sydvest for broen er dybderne mellem 10-25 meter. Bredden over fjorden er på 100-500 meter.

I bunden af fjorden ligger udløbet til en ca. 130 meter lang, og ca. 10 meter bred, «strøm» som skiller fjorden fra Straumfjordvatnet som da bliver et brakvand i Straumfjorden.

I 1989 fik fjorden vejforbindelse til Europavej E6 gennem Steigentunnelen.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Straumfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiStub
Denne artikel om Norges geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi