Stronghold: Crusader

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stronghold: Crusader
Del af Stronghold-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Firefly Studios
Udgiver Take-Two Interactive
Serie Stronghold
Designer Simon Bradbury
Komponist Robert L. Euvino
Distributør Good Old Games
Steam Rediger på Wikidata
Udgivet 31. juli 2002
Genre Real-time strategy
Spiltype Singleplayer
Multiplayer Rediger på Wikidata
Platforme Microsoft Windows
Eksterne links
Stronghold: Crusaders hjemmeside
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Stronghold: Crusader, udgivet den 31. juli 2002, er efterfølgeren til Firefly Studios's 2001 real-time strategi videospil Stronghold. Crusader har meget til fælles med den oprindelige Stronghold, men adskiller sig fra sin forgænger i det faktum, at spillet ikke længere ligger i en Europa, i stedet blive sat i Mellemøsten i løbet af korstogene. Crusader er det mest populær af spilene i Storenghold serien. Spillet har siden hen også fået en efterfølger som er Stronghold Crusader II.

Gameplay[redigér | rediger kildetekst]

Spillet ligner det oprindelige Stronghold , den store forskel er, at spillet er sat i Mellemøsten . Som følge heraf kan bedrifter kun bygges på oase græs, hvilket fører til rivalisering blandt spillere for begrænset landbrugsjord og ressourcer. Spillet tilføjer nye AI-modstandere (antallet afhænger af versionen af spillet) og flere nye arabiske enheder, der kan købes fra en lejesoldatpost. Farven på spillerens enheder er også blevet ændret fra blåt til rødt for at matche farverne på Tempel ridderne.

Kampagner[redigér | rediger kildetekst]

Stronghold Crusader har flere realtidsstrategiske kampagnestrenge. Disse dokumenterer første, anden og tredje korstog samt konflikter inden for de enkelte korsfarerstater. Hver kampagne består af flere kampe, såsom Nicaea, Heraclea, belejring af Antioch, Krak des Chevaliers og belejring af Jerusalem. Spillet indeholder også Crusader Trail, en serie på 50 sammenhængende missioner mod forskellige modstandere.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Stronghold Crusader". Stronghold Wiki. Hentet 30. juni 2018.