Studsgård

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Studsgård
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Herning Kommune
Sogn Studsgård Sogn
Postnr. 7400 Herning
Demografi
Studsgård by 433[1] (2022)
Kommunen 89.230[1] (2022)
 - Areal 1.323,5 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.studsgaard-by.dk
Oversigtskort

Studsgård er en landsby i Midtjylland med 433 indbyggere (2022)[1]. Studsgård er beliggende i Studsgård Sogn otte kilometer syd for Herning og otte kilometer nord for Kibæk. Byen tilhører Herning Kommune og er beliggende i Region Midtjylland.

Studsgård Kirke ligger nær byen; Studsgård Friskole er placeret midt i byen, umiddelbart ved Studsgård Minihal. Byen har hele 14 foreninger, hvilket er meget sigende for byens ånd. Den årlige byfest er et sikkert samlingspunkt for byens borgere.

Studsgård GIF er byens gymnastik- og idrætsforening, som har aktiviteter indenfor gymnastik, badminton og fodbold. I forbindelse med foreningens 100 års jubilæum i 2018. besøgte de daværende danske mestre i fodbold, FC Midtjylland, foreningen. Hvor der blev hygget med klubbens børne og ungdoms hold. Sluttede af med en opvisningskamp mellem de 2 klubbers førstehold, resultatet blev 8-18 til gæsterne.

Billedgalleri[redigér | rediger kildetekst]


Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Danmarks Statistik: Statistikbanken Tabel BY1: Folketal 1. januar efter byområde, alder og køn
Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Herning Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi