Summer Phoenix

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Summer Phoenix
Peace-alliance-Rain-Phoenix-Summer-Phoenix-and-Heart-Phoenix-.jpg
Summer Phoenix i 2011.
Personlig information
Fulde navn Summer Joy Phoenix
Født Summer Joy Bottom
10. december 1978 (44 år)
Winter Park, Florida, USA
Nationalitet USA Amerikansk
Søskende Joaquin Phoenix (bror)
River Phoenix (bror)
Rain Phoenix (søster)
Ægtefælle Casey Affleck (g. 2006)
Beskæftigelse Skuespiller, model og designer
Aktive år 1984–2004 (skuespiller)

Summer Joy Phoenix (født 10. december 1978 i Winter Park, Florida i USA) er en amerikansk skuespillerinde, model og designer. Hun er den yngste søskende af den afdøde River Phoenix, Rain Phoenix, Joaquin Phoenix og Liberty Phoenix og var gift med skuespiller og filminstruktøren Casey Affleck.

Summer var barneskuespiller og sikrede sig en agent sammen med sine brødre og søster i en alder af to, og startede med at have gæste-roller i serier som Hun så et mord, Growing Pains og Airwolf. Hun optrådte i tv-filmen Kate's Secret og i Russkies, hvor hun spillede lillesøster til hendes rigtige bror Joaquin. Phoenix dukkede op i Wasted, The Laramie Project, SLC Punk!, Dinner Rush, The Believer, og The Faculty. Hun spillede hovedroller i Esther Kahn (2000) og Suzie Gold (2004).

Hun var medlem af rockbandet The Causey Way med sin søster Rain.

Hun gik på New York Universitys Tisch School of the Arts, men forlod stedet inden afgangseksamen for at forfølge en filmkarriere.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Hun blev forlovet med Casey Affleck den 25. december 2003 og fødte en søn, Indiana August, den 31. maj 2004 i Amsterdam. Phoenix og Affleck giftede sig den 3. juni 2006 i Savannah, Georgia og fik en anden søn, Atticus, den 12. januar 2008.[kilde mangler]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

USASpire
Denne biografi om en amerikaner er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi