Summer Phoenix

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Summer Joy Phoenix (født 10. december 1978 i Winter Park, Florida i USA) er en amerikansk skuespillerinde og model. Hun er den yngste søskende af den afdøde River Phoenix, Rain Phoenix, Joaquin Phoenix og Liberty Phoenix og er gift med skuespillere/filminstruktøren Casey Affleck.

Summer var en barneskuespiller og sikrede sig en agent sammen med sine brødre og søster i en alder af to, og startede med at have gæste-roller i serier som Murder She Wrote, Growing Pains og Airwolf. Hun optrådte i tv-filmen Kate's Secret og i Russkies, hvor hun spillede den lillesøster til hendes rigtige bror Joaquin. Phoenix dukkede op i Wasted, The Laramie Project, SLC Punk!, Dinner Rush, The Believer, og The Faculty. Hun spillede hovedroller i Esther Kahn (2000) og Suzie Gold (2004).

Hun var medlem af rockbandet The Causey Way med sin søster Rain.

Hun gik på New York University 's Tisch School of the Arts, men forlod stedet inden afgangseksamen for at forfølge en filmkarriere.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Hun blev forlovet med Casey Affleck den 25. december 2003, og fødte en søn, Indiana August, den 31. maj 2004 i Amsterdam. Phoenix og Affleck giftede sig den 3. juni 2006 i Savannah, Georgia og fik en anden søn, Atticus, den 12. januar 2008.