Sunnlandsfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sunnlandsfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Vågan
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Austvågøya
Type Fjord
Maks. længde 7,6 km (Indrefjorden medregnet)
Oversigtskort

Sunnlandsfjorden er en fjord på nordsiden af Austvågøya i Vågan kommune i Lofoten, i Nordland fylke i Norge. Den går 5,5 kilometer i sydøstlig retning af Vesterålsfjorden. Medregnet fjordarmen Indrefjorden, er længden 7,6 kilometer.[1]

Fjorden har indløb mellem Festvågneset, ved Brenna, i sydvest og Klubban, syd for Laukvik, i nordøst. På østsiden går et kort sund ind til fjordarmen Vatnfjorden. Mellem sundet og mundingen ligger en række øer, holme og skær som er en del af Laukvikøerne naturreservat der i 2013 blev udpeget til ramsarområde.

Der er gårde i Vatnfjorden, mellem Nordpollen og Sunnlandsfjorden, med vejforbindelse. Der går en opmærket sti langs hele vestsiden omkring Festvågtinden og langs Durmålstinden og forbi gården på Nedreneset.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sunnlandsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi