Super Size Me

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Super Size Me
Overblik
Originaltitel Super size me
Genre Dokumentar
Instrueret af Morgan Spurlock
Manuskript af Morgan Spurlock
Medvirkende Morgan Spurlock
Alexandra Jamieson
Daryl Isaacs
Fotografering Scott Ambrozy
Klip Julie Lombardi
Musik af Doug Ray
Steve Horowitz
Michael Parrish
Produceret af Morgan Spurlock
Distributør Samuel Goldwyn Films
Roadside Attractions
Udgivelsesdato 7. maj 2004
Censur Alle Tilladt for alle
Længde 98. minutter
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget $163,000
Indtjening $30,000,000
Links
på IMDb
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Super Size Me er en amerikansk dokumentarfilm, som tager et meget omtalt emne i USA op, nemlig fastfood. I filmen følges Morgan Spurlock, som lever i 30 dage udelukkende af fastfood fra fastfood-kæden McDonald's. Morgan Spurlock har selv forfattet og produceret filmen.

Formålet med filmen var at afprøve, om der var hold i de anklager, McDonald's havde fået fra personer rundt omkring i USA.

Han lever kun af mad fra McDonald's i 30 dage, morgen, middag og aften og alle måltider er large. Men hvis han bliver spurgt, om det pågældende måltid skal være Super-Size, skal han sige ja. Endnu et vigtigt led i prøven er, at han skal prøve hele menuen. Når menuen var prøvet, var det et nyt sted hen, til en anden stat. Han går til 3 forskellige læger flere gange om ugen, og finder hurtigt ud af, at efter blot 1 uge med prøver, hvor han har haft problemer med vejrtrækningen de første dage, stikkende i hjertet og brystet, at hans lever som før var som den skulle være, var blevet til en stor gang fedt. Det var ikke andet end fedt, og lægerne sagde, at han skulle stoppe, for det kunne være, at han ikke kunne rette op på sit helbred bagefter, hvis han fortsatte.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film