Super Soaker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Super Soaker

Super Soaker er et amerikansk mærke af vandpistoler og vandgeværer, der benytter manuelt komprimeret trykluft til at skyde vand med større kraft, rækkevidde og præcision end konventionelle vandpistoler. Den blev opfundet i 1989 af ingeniøren Lonnie Johnson. Prototypen kombinerede PVC-rør, akrylglas og en tom sodavandsflaske.[1]

De blev oprindeligt solgt af Larami, men produceres i dag af Hasbro under Nerf-varemærket. Super Soaker har genereret mere end $1 mia. i samlede salgstal.[1] Den første udgave Super Soakeren blev sendt i handlen i 1990 og under navnet Power Drencher.[2][3] Produktet blev rebranded til Super Soaker fra 1991, og det blev brugt i en tv-serie, hvilket resulterede i et salg på 2 millioner eksemplarer.[1] Super Soakers blev så populære i en årrække, at betegnelsen super soaker nogle gange er blevet brugt som en generisk betegnelse for alle typer vandgeværer det benytter trykluft.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Ryssdal, Kai (8. juli 2014). "The happy accident that changed squirt guns forever". American Public Media. Hentet 22. juli 2014.
  2. ^ "History of the Super Soaker :: :: iSoaker.com". www.isoaker.com. Hentet 23. august 2018.
  3. ^ "Who invented the Supersoaker?". Customer Service. Hasbro. (Webside ikke længere tilgængelig)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


SpilSpire
Denne artikel om spil eller lege er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.