Susanne Hessellund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Susanne Hessellund
Født 5. juli 1968 (55 år) Rediger på Wikidata
Holsted, Danmark Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Direktør, pilot Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Bel Air Aviation Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Susanne Hessellund (født 5. juli 1968 i Holsted) er Danmarks første kvindelige helikopterpilot. Hun er ejer, direktør og helikopterpilot i Bel Air Aviation, som hun stiftede i 1994.

Helikopterdrømmen startede, da Susanne som 6-årig var en tur i Esbjerg Lufthavn med sine forældre, da hun så en helikopter fra Maersk lege i luften.

Med en opsparing på 150.000 kr. og et banklån kunne hun som 22-årig starte på at tage sit flyvecertifikat. Efter endt uddannelse blev Susanne Hessellund i 1994 ansat ved Maersk Helicopters, senere CHC Helicopter som den første kvindelige helikopterpilot til flyvninger på Nordsøen. Ved siden af sit job arbejdede Susanne Hessellund også i sit eget firma Bel Air med en en-motors helikopter. I 2002 blev hun primus motor og medejer af DanCopter, et dansk offshore-helikopterfirma, hvor hun var direktør og pilot indtil 2007. I 2007 solgte hun sin andel af DanCopter og brugte igen al sin tid i Bel Air.

I 2012 vandt firmaet DI’s initiativpris, og i 2013 blev Susanne og hendes team hædret med både den regionale og nationale Gazellepris for en vækst på 5.772%. I 2014 fik Bel Air igen Gazelleprisen, og samme år blev Susanne kåret som årets ejerleder af PWC, ligesom holdet også i 2014 vandt Entrepreneur of the Year i kategorien vækst, der uddeles på verdensplan af Ernst & Young.

Susanne Hessellund har været medlem af bestyrelsen i Fonden for Entreprenørskab.

Datteren Camilla Hessellund Lastein havde i 2016 under sin studietid stiftet Lix Technologies, der solgte studiee-bøger. Blandt investorerne var således moderen Susanne.

Familie[redigér | rediger kildetekst]

Susanne Hessellund har seks børn med sin tidligere mand Bjarne Lastein. Desuden har hun to bonusbørn sammen med sin kæreste Dennis Vad Lauridsen.

Eksterne kilder[redigér | rediger kildetekst]