Sværd og trolddom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Sværd og trolddom (på engelsk: Fighting Fantasy) er en serie af rollespilbøger skabt af Steve Jackson og Ian Livingstone. Senere har flere andre forfattere bidraget.

Overblik[redigér | redigér wikikode]

Som spiller er man selv med til at bestemme handlingen. I hver bog er man en person, som begiver sig ud på et eventyr. De fleste eventyr foregår i en middelalderlig fantasy verden, hvor man udstyret med sværd, rygsæk og guldmønter skal klare sig til bogens afslutning. Typisk er der i slutningen af bogen en ond magiker eller et stærkt monster, som man skal besejre, og i mange bøger skal man undervejs samle forskellige særlige genstande, for at kunne klare sig til sidst.

I starten kan man læse en prolog, som kan indeholde tips til hvordan man gennemfører eventyret. Der følger også et afsnit, hvor man ruller terninger for at afklare sin figurs styrker, samt et eventyrark, hvor man kan anføre udstyr og skatte. Derefter går man til afsnit 1, og herefter skal man vælge mellem sine muligheder. Der er eksempelvis stå: "Vil du kravle op i træet for at få bedre udsigt, gå til 287. Vil du i stedet undersøge huset bag træet, gå til 181. Eller vil du gå tilbage hvor du kom fra, gå til 24."

Af de bøger, som er oversat til dansk, er alle fantasy bortset fra tre: To er science fiction, og én foregår i nutiden (i dette tilfælde i 1980'erne).

Alle bøger er fantasifuldt illustreret.

Serien startede i 1982 med at blive udgivet af Puffin Books, men rettighederne blev i 2002 solgt til Wizard Books.

SpilStub
Denne artikel om spil eller lege er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.