Svend Olufsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Svend Olufsen
Peter Bang og Svend Olufsen
Personlig information
Født Svend Andreas Grøn Olufsen Rediger på Wikidata
12. december 1897 Rediger på Wikidata
Kvistrup, Danmark Rediger på Wikidata
Død 22. december 1949 (52 år) Rediger på Wikidata
Skive, Danmark Rediger på Wikidata
Gravsted Gimsing Kirke Rediger på Wikidata
Far Peter Olufsen Rediger på Wikidata
Søskende Aksel Olufsen,
Peter Olufsen Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsperson, ingeniør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Svend Andreas Grøn Olufsen (født 12. december 1897Quistrup i Struer, død 22. december 1949 i Skive) var en dansk ingeniør og grundlægger, bror til Aksel og Peter Olufsen.

Olufsen var søn af landstingsmand, godsejer Peter Olufsen og hustru Anna Hansen. Han var ud af en søskendeflok på 7, hvor Peter, Anna Emilie, Ellen Margrete, Karen Skak var ældre og Gerda og Aksel var yngre søskende. Han grundlagde Bang & Olufsen sammen med Peter Bang i 1925. Virksomhedens første år foregik på Quistrup Gods, hvor loftværelserne blev brugt til virksomhedsdrift og godsets ansatte efterhånden blev involveret mere og mere i produktionen af Eliminatorer, som var Bang & Olufsens første rigtige produktsucces.

Selvom Svend var uddannet ingeniør og initiativtager til etableringen af virksomheden var det Peter Bang, der stod for innovationen og Svend selv var den der tog sig mest af den forretningsmæssige del.

Svend Olufsen er i øvrigt kendt for sine generøse, men diskrete, bidrag til forskellige modstandsgrupper under anden verdenskrig. Han hjalp flere jøder med skjul på sit gods Breinholdt ved Struer før de blev sejlet over til Sverige. Han gav større bidrag til bl.a. Churchill-klubben.

Svend Olufsen døde kun 52 år gammel af komplikationer i forbindelse med en blindtarmsoperation. Han er begravet på Gimsing Kirkegård.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

  • Ingeniør L.A. Duus Hansen, arbejdede for B & O, og byggede den såkaldte 'telefonbogsradio' i 1943.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi