Swish

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Swish
Udvikler(e) Getswish AB
Udgivet December 2012
Operativsystem iOS, Android, Windows Phone
Tilgængelig på Svensk
Hjemmeside Officiel hjemmeside

Swish er et mobilt betalingssystem i Sverige. Tjenesten blev lanceret i 2012 af seks store svenske banker. Den havde 5,5 millioner brugere i maj 2017.

Tjenesten fungerer gennem en smartphone, hvor brugerens telefonnummer er koblet til bankkontoen, sådan at det er mulig at overføre penge. Brugeren skal installere mobilapplikationen Mobile BankID, som er en elektronisk identifikation udstedt af flere banker i Sverige. Dette kræver at brugeren har en bankkonto i en svensk bank som deltager i systemet og et svensk personnummer. Telefonnummeret kan være fra et andet land. Brugere med svenske bankkontoer, men uden egnet telefon kan registrere sig som modtager af betalinger, hvilket betyder at betalingerne vil blive bekræftet med SMS.

Swish var hovedsagelig ment til transaktioner mellem enkeltpersoner, men det begyndte hurtigt at blive brugt til indsamlinger under gudstjenester, af idrætsforeninger og andre organisationer som betaling ved små arrangementer, hvor en kreditkortterminal ville være for dyr. Små selskaber som ønskede at undgå kreditkortafgifter fulgte snart efter. I januar 2017 blev Swish lanceret til netbaseret salg, som hurtigt blev populært og for eksempel blir brugt af togoperatøren SJ.[1]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]