Sydney FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydney FC
Klubdetaljer
Fulde navn Sydney Football Club
Kaldenavn(e) The Sky Blues
Grundlagt 30. februar, 1969
Hjemmebane Sydney Football Stadium
Australien Sydney,
Kapacitet 42500 tilskuere
Formand Scott Barlow
Cheftræner Steve Corica
Liga 2022/23 A-League
Liga 2021/22 A-League (8. plads)
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
3. valg
Infoboks opdateret: 3. januari 2020

Sydney Football Club, også kendt som Sydney FC, er en professionel fodboldklub fra Sydney, New South Wales. Klubben spiller i den bedste Australske fodbold liga, A-League, under licens fra det Australske Fodbold Forbund (FFA). Sydney FC har været vindere af A-League Championships fem gange (2006, 2010, 2017, 2019 og 2020), har vundet A-League Premierships, en FFA Cup og en enkelt Oceanian Champions League (Inden at Australien rykkede til den Asiatiske Fodbold Forbund). Klubben betragtes som et af de mest succesfulde hold i Australien.

Før 2018-19 sæsonen, var klubbens stadion det gamle Allianz Stadium, som kunne rumme op til 45,500 mennesker. Stadionet blev herefter nedrevet og genopbygget, og klubben måtte i nogle år spille på Sydney Cricket Ground, Leichhardt Oval og Jubilee Oval. Siden oktober 2022 har Sydney FC spillet sine hjemmekampe på det ny Allianz Stadium.

Sydney FC var den første store professionelle fodboldklub i Sydney og den eneste i de første syv år af A-League. Derfor kommer klubbens fans fra hele i Sydney.

Siden Sydney FC blev grundlagt, har klubben haft et ry for at købe store spillere. Grundet dette har Sydney fået kælenavnet "Bling FC" af andre fans og eksperter. Bemærkelsesværdige spillere, som har spillet for klubben, er blandt andet Dwight Yorke, Juninho Paulista, John Aloisi, Brett Emerton, Lucas Neil, Marc Janco, Filip Hološko, Miloš Ninković og Alessandro Del Piero.