Systematic
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Systematic A/S Virksomhedsinformation Selskabsform Aktieselskab (privatejet) Branche Software Grundlagt 1985 Hovedsæde Danmark, Aarhus
Nøglepersoner Adm. dir. Michael Holm Regnskab Omsætning 393,3 mio. DKK 2012/2013 Resultat 20,4 mio. DKK 2012/2013 Aktiver 244 mio. DKK 2012/2013 Egenkapital 120 mio. DKK 2012/2013 Organisation Antal ansatte418 Gns. 2012/2013 Eksterne henvisninger www.systematic.com CVR-nummer 78834412 OpenCorporates dk/78834412 Systematic A/S er en international softwareudviklingsvirksomhed med hovedsæde i Aarhus. Virksomheden har også en afdeling i København samt datterselskaber i Storbritannien, USA, Finland, Sverige, Australien, Tyskland, Frankrig, Rumænien og Singapore. Systematic har mere end 900 ansatte.[kilde mangler] Omkring 62 procent af Systematics softwareudviklere har en kandidatgrad eller ph.d., og størstedelen er uddannet fra enten Aalborg Universitet eller Aarhus Universitet.[kilde mangler]
Historie[redigér | redigér wikikode]
Systematic blev grundlagt i 1985[1] af Michael Holm og Allan Schytt (Allan Schytt forlod virksomheden i 1992). Virksomheden blev grundlagt under navnet Systematic Software Engineering, hvilket i 2007 blev ændret til Systematic. Grundlæggeren Michael Holm er fortsat direktør for virksomheden og har aktiemajoriteten. Systematics første store kontrakt var med Søværnet.
Det første datterselskab blev grundlagt i Storbritannien i 1992, og nogle år senere i 1995 blev endnu et grundlagt i USA. I 2008 blev der yderligere etableret et datterselskab i Finland, og i 2012 blev datterselskaberne i Sverige, Tyskland og Australien grundlagt. Selskaberne i Frankrig og Singapore kom til i 2013.
Systematic har løbende arbejdet med forbedringer af kvalitet i såvel løsninger som processer. Virksomheden har siden 1992 arbejdet ud fra ISO 9001-forskrifterne og supplerede indsatsen i 1997 ved også at følge den internationale modenhedsmodel Capability Maturity Model Integration (CMMI). Virksomheden blev i 2002 certificeret på CMMI-niveau 3 - og to år senere, i 2004, på niveau 4. Siden 2005 har virksomheden været certificeret på det femte og højeste niveau – en certificering, der er udtryk for, at virksomheden har styr på arbejdsgange og processer i udviklingen af it-projekter. Systematic er en af få virksomheder i verden, der har formået at opretholde niveau 5 i mere end syv år.
I 2017 landede Systematic sin hidtil største ordre med en milliardordre til det amerikanske forsvar på et kommando- og kontrolsystem. Dette gjorde Systematic til en af verdens største leverandører af software til forsvarsområdet.[2]
Forretningsområder[redigér | redigér wikikode]
Systematic udvikler software til flere forskellige industrier. Hvor der i virksomhedens tidlige år primært var fokus på forsvarsindustrien, leverer Systematic nu også software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige sektor, sundhedssektoren, politiet, finanssektoren, biblioteks- og læringssektoren og serviceerhverv.
Systematic har udviklet produkter inden for command and control (Sitaware), military messaging (IRIS) og electronic warfare (EWare). Sitaware-suiten består af tre produktfamilier: SitaWare Headquarters, SitaWare Frontline og SitaWare Edge. SitaWare Headquarters er et værktøj til brug for militære ledere til strategisk planlægning og styring af ordrer og rapporter. SitaWare Frontline er et situationsstyringsværktøj, der anvendes til blue force tracking og situational awareness på taktisk niveau, mens SitaWare Edge er målrettet soldaten ved frontlinjen. IRIS-suiten består af en række produkter til håndtering af militær kommunikation bl.a. IRIS Forms (forberedelse af besked), IRIS Organisational Messaging (distribution) og IRIS Standard Management (til håndtering af interoperabilitetsstandarder, for eksempel U.S. Message Text Format-beskeder (USMTF)).
Inden for sundheds-it industrien har Systematic udviklet sundhedsplatformen Columna. Columna består af et klinisk informationssystem (EPJ), et klinisk logistiksystem, et servicelogistik-system samt et telemedicinsk system. Columna er implementeret og i brug på alle hospitaler og sygehuse i Region Midtjylland.
Henvisninger[redigér | redigér wikikode]
- ^ https://da.systematic.com/about/profile/our-history/ Én entreprenørs livsværk
- ^ Aarhus-firma scorer milliard kontrakt med USAs forsvar Morten Ravn på stiften.dk 7. februar 2017
Koordinater: 56°9′6.27″N 10°10′37.93″Ø / 56.1517417°N 10.1772028°Ø
Autoritetsdata