Tænkning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Ambox important.svgFørstehåndsforskning
Artiklen eller afsnit indeholder muligvis passager med førstehånds- eller originalforskning. Se artiklens diskussionsside eller historik. Indholdet bør opdateres så faktuelle forhold er underbygget af konkrete kilder. Påstande der udelukkende består af førstehåndsforskning bør fjernes.

Tænkning kan referere til idéerne eller bearbejdelse af idéer, som resulterer fra tænkning, handlingen at producere tanker, eller processen at producere tanker. Selvom tanker er en fundamental menneskelig aktivitet, der er familiær for alle, er der ikke en generel accepteret enstemmighed om, hvad tanker er eller hvordan tanker skabes. Tanker kan eller kan ikke opstå i sindet fra produktet af underbevidste hjerneprocessering.

Tænkning er en mental proces, som tillader skabninger at modellere verden - og hermed håndtere verden i henhold til deres mål, planer og ønsker. Begreber beslægtet til tænkning er føleevne, bevidsthed, idé og fantasi.

Det engelske ord "thinking" er i Oxford dictionary defineret som: "The process of considering or reasoning about something.".[1]

Tænkning består bl.a. af:

Kilder/referencer[redigér | redigér wikikode]

filosofiStub
Denne filosofiartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.