TEKNIQ Arbejdsgiverne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
TEKNIQ Arbejdsgiverne har cirka 60 medarbejdere placeret i Glostrup og 20 medarbejdere i Odense.

TEKNIQ Arbejdsgiverne[1] er en arbejdsgiver- og erhvervsorganisation med 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr. Organisationen er medlem af Dansk Arbejdsgiverforening.

Organisationen yder sine medlemsvirksomheder juridisk og faglig rådgivning og kurser samt tværfaglig rådgivning i forbindelse med økonomi, administration, eksport, medarbejderuddannelse, brancheudvikling m.m.

Organisationen forhandler overenskomst for medlemsvirksomhederne med Dansk Metal, 3F, Dansk Elforbund og Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark. TEKNIQ Arbejdsgiverne har endvidere indgået overenskomst eller aftale med HK og Teknisk Landsforbund, ligesom man har aftale med Lederne.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har kontor i Glostrup og i Odense og 47 lokalforeninger fordelt over hele landet. Formand er Henrik Fugmann (Webside ikke længere tilgængelig)[2], administrerende direktør er Troels Blicher Danielsen[3].

Historie[redigér | rediger kildetekst]

TEKNIQ Arbejdsgiverne er resultatet af en fusion mellem TEKNIQ og Arbejdsgiverne, der fusionerede i marts 2019 og blev til TEKNIQ Arbejdsgiverne.

TEKNIQ Installationsbranchen[redigér | rediger kildetekst]

I efteråret 2001 besluttede de to daværende arbejdsgiverforeninger ELFO (El-installatørernes Organisation) og Dansk VVS at etablere den fælles organisation TEKNIQ. I 2013 fusionerede de tre organisationer endeligt således at det alene var TEKNIQ, der var den fortsættende organisation.

Arbejdsgiverne[redigér | rediger kildetekst]

Det tidligere Arbejdsgiverne har rod i dannelsen af de to paraplyorganisationer Jyllands og Østifternes samvirkende smedemesterforeninger i begyndelsen af 1900-tallet. I 1974 blev de sluttet sammen til Dansk Smedemesterforening, der i 2002 skiftede navn til DS Håndværk & Industri. 1. september 2014 ændrede organisationen igen navn til Arbejdsgiverne.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ www.tekniq.dk
  2. ^ LinkedIn-profil for Henrik Fugmann (Webside ikke længere tilgængelig)
  3. ^ LinkedIn-profil for Troels Blicher Danielsen
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Overenskomster[redigér | rediger kildetekst]

TEKNIQ Arbejdsgiverne er part i en række kollektive overenskomster:

TEKNIQ Arbejdsgivernes nyhedsmedier[redigér | rediger kildetekst]