TMNT (film fra 2007)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
TMNT
Overblik
Originaltitel TMNT
Genre Ungdomsfilm,
komediefilm,
actionfilm,
eventyrfilm,
Ninjafilm med flere Rediger på Wikidata
Instrueret af Kevin Munroe
Manuskript af Kevin Munroe
Baseret på Teenage Mutant Ninja Turtles Rediger på Wikidata
Medvirkende James Arnold Taylor
Nolan North
Mitchell Whitfield
Mikey Kelley
Robert Hansen
Simon Stenspil
Allan Hyde
Sebastian Jessen
Filmmusik Teenage Mutant Ninja Turtles: Music from the Motion Picture Rediger på Wikidata
Musik af Klaus Badelt
Distributør USA Warner Bros.
Den Europæiske Union The Weinstein Company
Udgivelsesdato 23. marts 2007
Censur 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Længde 87 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget 34.000.000 $
Efterfulgte Teenage Mutant Ninja Turtles III
Links
på IMDb
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
TMNTs hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

TMNT er en amerikansk computeranimeret film, der fik verdenspremiere 23. marts 2007 og dansk premiere 30. marts 2007. Filmen, der er skabt af Imagi Animation Studios, er den fjerde film med Teenage Mutant Ninja Turtles.

I modsætning til sine tre forgængere, der var spillefilm, er den nye film computeranimeret (CGI). Studioerne var nemlig ikke interesserede i en spillefilm, bl.a. fordi de følte, at TMNT-spillefilmene var døde og af økonomiske årsager. Med CGI kunne man imidlertid gøre det samme som i en spillefilm, men til en væsentlig lavere pris. En anden fordel var, at man ikke behøvede at gøre padderne større end nødvendigt, i det der jo ikke skulle være plads til skuespillere indeni.

Filmen følger løseligt op på den første og delvist den anden film. Det fremgår ikke, om det også gælder den tredje film, men tidssceptret fra den ses på et tidspunkt. Derimod er der ikke taget hensyn til tegnefilmserien fra 1987, så bifigurer herfra som Krang, Bebop og Rocksteady er ikke med. Shredder nævnes men er ude af billedet, og hans plads som leder af Fodklanen overtaget af plejedatteren Karai.

Filmen er Makoto Iwamatsus sidste. Han døde 21. juli 2006, dagen efter at det var offentliggjort, at han lagde stemme til Splinter. Størstedelen af hans replikker var dog blevet optagede.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Padderne har omsider besejret den onde ninjamester Shredder og har nu vendt opmærksomheden mod hver deres ting. Raphael er blevet forbryderbekæmperen Nattevogteren men har glemt hvordan man er et team. Donatello er blevet IT-supporter over telefonen. Michelangelo underholder børn til fødselsdage som Cowabunga Karl. Leonardo er i Sydamerika, hvor han træner i at blive en bedre leder. Imens gør Splinter alt for, at de forbliver en familie, men både han og de andre savner Leonardo. April prøver på at få Leonardo tilbage til New York, for hans brødre har brug for ham, men han er fast besluttet på at blive.

Men industrimanden Max Winters vækker fire forstenede generaler til live, for at de sammen med Fodklanen kan tilfangetage tretten monstre forud for tillivevækkelsen af en tretusind år gammel legende. Padderne bliver imidlertid involveret, men spørgsmålet er, om de kan nå at lægge deres indbyrdes stridigheder på hylden og enes om at stoppe stengeneralerne, inden disse går i gang med at erobre verden.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Rolle Engelsk stemme Dansk stemme
Leonardo James Arnold Taylor Robert Hansen
Raphael alias nattevogteren Nolan North Sebastian Jessen
Donatello Mitchell Whitfield Allan Hyde
Michelangelo Mikey Kelley Simon Stenspil
Master Splinter Makoto Iwamatsu Lars Mikkelsen
Max Winters Patrick Stewart Ulf Pilgaard
April O'Neil Sarah Michelle Gellar Sofie Lassen-Kahlke
Casey Jones Chris Evans Caspar Phillipson
Karai Zhang Ziyi Lærke Winther Andersen
Greasy Diner Chef Kevin Smith
General Aguila Kevin Michael Richardson Ole Lemmeke
General Serplente Grey DeLisle
General Gato Fred Tatasciore
Colonel Santino John DiMaggio
Fortæller Laurence Fishburne

Trivia[redigér | rediger kildetekst]

  • Hen mod slutningen ses forskellige "sourvenirs" fra de tidligere film: Shredders hjelm og stav, den knækkede beholder med mutagen der muterede Splinter og padderne, Winters hjelm, tidssceptret og dele af paddernes rustning fra den tredje film.
  • Det meste af filmen foregår i New York, og områderne Manhattan, Brooklyn, New Jersey og Chinatown medvirker tydeligvis alle. Men af de viste bygninger og lignende er det faktisk kun Brooklyn Bridge, der er ægte.
  • Allerede før premieren blev der spurgt om der ville komme en opfølger. Det var for tidligt at sige på det tidspunkt, men instruktør og manuskriptforfatter Kevin Munroe havde aftale om at lave den i givet fald. Adspurgt sagde han til FirstShowing.net, at han ville elske det, hvis en eventuel opfølger ville involvere Shredders tilbagevenden.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.