TV Midtvest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra TV Midt/Vest)
Spring til navigation Spring til søgning
TV Midtvests bygning ved Vandkraftsøen i Holstebro

TV Midtvest er en regional tv-station under TV 2 med hovedsæde i Holstebro og sender regionale nyheder og aktualitetsprogrammer i de tidligere Ringkøbing- og Viborg Amter.

Historie[redigér | redigér wikikode]

TV Midtvest blev formelt oprettet 1. november 1988 og sendte sin første udsendelse 1. oktober 1989. I begyndelsen havde tv-stationens direktør Ivar Brændgaard kontor på amtsgården i Viborg, imens det blev undersøgt, hvor hovedsædet skulle placeres. Der var i begyndelsen tanker om at placere TV Midtvest ved siden af de næsten nyoprettede Medieskoler i Viborg. Udover Viborg ønskede også Herning og Holstebro at huse stationen. Valget faldt til sidst på Holstebro, hvorefter Ivar Brændgaard flyttede sit kontor til Holstebro Rådhus. Senere tog tv-stationen en nyopført bygning i brug ved siden af Vandkraftsøen i Holstebro, imens der blev oprettet en mindre lokalredaktion på Skottenborg i Viborg.[1]

I de første mange år var tv-stationens navn TV/Midt-Vest, men det blev senere ændret til TV Midtvest.

Efter næsten 28 år som direktør gik Ivar Brændgaard 1. august 2016 på pension.[2] TV MIDTVEST's direktør er nu Lone Sunesen.[3]

TV Midtvest i dag[redigér | redigér wikikode]

TV Midtvest sender i dag nyheder fem gange dagligt på hverdage: 12.30, 17.15, 18.20 og hovedudsendelserne kl. 19.30 og 22.00. Derudover har TV Midtvest siden 2012 ligesom de øvrige TV2 regioner sendt deres egen 24-timers kanal på en separat frekvens. Denne 24-timers kanal har mellem 2014 og 2018 haft navnet TV Midtvest Mokka[4], men Mokka-navnet blev fjernet i april 2018, så kanalen nu blot hedder TV Midtvest[5].

TV Midtvest udgiver desuden dagligt nyhedsartikler og udsendelser på sin hjemmeside, på en nyhedsapp TV Midtvest og streamingapp TV Midtvest Play.

Tv-stationen er finansieret af licensmidler og er uafhængig af TV2, men TV Midtvest og de øvrige regionale tv-stationer samarbejder tæt med TV2. TV Midtvest får til investeringer støtte fra støtteforeningen TV Midtvest Plus.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]