Diskussion:Danish Family Search

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvordan genoprettes tidligere slettede sider? Jeg er uenig med sletningen af denne artikel og sletningen har ikke været til nogen former for diskussion... --BillyDK (diskussion) 27. aug 2014, 10:50 (CEST)

Du kan jo prøve at oprette den igen med et bedre indhold. Normalt kan det være en idé at oprette i en sandkasse og så høre, om andre brugere anser den for ok at lægge ud i navnerummet. Bemærk iøvrigt, at der findes en skabelon {{IBrug}}, så du ikke behøver, at strikke noget sammen selv i indledningen ;-) Pugilist (diskussion) 27. aug 2014, 11:01 (CEST)
Jeg kan se, at artiklen er blevet slettet med begrundelsen "manglende notabilitet". I så tilfælde kan de være fornuftigt at gå over et gendannelsesforslag, da notabilitet kan være svær at reparere på. Pugilist (diskussion) 27. aug 2014, 11:05 (CEST)
Ja men hvad er det som ikke er notabel i den? Uden den bruger som slettede sidens mening ved jeg det ikke, og det er ikke begrundet hvad mere præcist der ligger til grund, for siden er ganske bredt kendt og brugt af slægtsforskere, faktisk flere hundrede på daglig basis, ligeså meget som Arkivalieronline og Dansk Data Arkiv, er denne side om DFS ikke notabel som emne så er de andre artikler bestemt heller ikke. For mig at se har en person uden fagkundskab desværre lavet en sletning. Fordi jeg selv slægtsforsker og kender andre med samme interesse ved jeg at siden er kendt i de kredse, blandt andet med '8.500' likes på facebook(Statens arkiver har kun 2.700) --BillyDK (diskussion) 27. aug 2014, 11:20 (CEST)
Som nævnt af BillyDK vedrørende Arkivalier Online og Dansk Data Arkiv, kan man ikke forvente at Danish Family Search (et websted/værktøj rettet mod slægtsforskere), nogensinde vil opnå at blive kendt særlig langt uden for slægtsforskerkredse, som jeg fornemmer var sletningskriteriet her. Wikipedia har mange andre opslag, hvis emne på samme måde kun kan opnå notabilitet inden for en begrænset del af samtlige potentielle læsere, og jeg kan ikke se hvorfor slægtsforskningsemner skal behandles anderledes. Efter min mening må det afgørende notabilitetskriterium være, at (i dette tilfælde) slægtsforskere generelt kender til webstedet. I slægtsforskerforeningen Slægt & Datas velbesøgte forum på www.slaegtogdata.dk/forum, ser Danish Family Search ud til at have været omtalt og diskutere nogle forholdsvis få gange, men jeg kan dog ikke vurdere om det er tilstrækkeligt til at gøre det notabelt. - Kåre Thor Olsen (Kaare) (diskussion) 27. aug 2014, 21:39 (CEST)
Statens Arkiver bragte i maj i år et referat af et brugermøde heri fremgår det at Dansk Data Arkiv har oplevet et stort fald i besøgende, mere præcist står der "Der er også set fald i besøgstallet på Dansk Demografisk Database. En del brugere benytter websitet Danish Family Search i Australien, der har fået udleveret danske folketællinger, og som har lavet et bedre søgeprogram.", siden er så velkendt at den tager trafik fra andre ellers meget udbredte sider, kikker man på facebook grupper indenfor slægtsforskning (Genealogisk Forum, Slægtsforskning i Sønderjylland, osv.) så bruges her oftest DFS side til henvisning, mærkeligt nok synes det bare ikke at være tilfældet på slaegtogdata.dk/forum (Foreningen DIS-Danmarks forum) på grund af en tvist omkring ophavsretten til de allerede indtastede folketællinger --BillyDK (diskussion) 27. aug 2014, 21:55 (CEST)