Diskussion:Den Europæiske Rumorganisation

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse start på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.

Er England medlem af ESA, eller menes der Det Forenede Kongerige? --Palnatoke 3. sep 2005 kl. 06:35 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

ALE! satte slettemarkør No licenseImage:Flag_of_Portugal.svg: no license(diff);

-- CommonsTicker 15. feb 2007 kl. 15:14 (CET)

Eesti Statistikaamet[rediger kildetekst]

ESA er også en forkortelse for det statistiske bureau i Estland, Eesti Statistikaamet (se: http://www.stat.ee/)--Rmir2 16. maj 2009, 14:52 (CEST)[svar]

Er det ikke "Den Europæiske Rumfartsorganisation" (istedet for "Den Europæiske Rumorganisation")?[rediger kildetekst]

For mig ligner det en undersættelse fra engelsk.

F.eks. fra http://www.esa.int/spaceinimages/Images/2009/11/DEN_EUROPAEISKE_RUMFARTSORGANISATION_ESA:

"Europa har været aktivt engageret i rumfart gennem flere årtier. Siden 1975 har den europæiske rumfartsorganisation ESA (European Space Agency) forenet medlemslandenes ressourcer."


Og fra https://videnskab.dk/naturvidenskab/europaeisk-rum-boss-andreas-mogensen-skal-i-rummet-igen:

"Den danske astronaut Andreas Mogensen gjorde et fremragende stykke arbejde på den Internationale Rumstation, ISS, og bør sendes ud i rummet igen, mener generaldirektøren for den europæiske rumfartsorganisation, ESA."

--The Astronomer (diskussion) 22. jan 2018, 04:34 (CET)

Jeg er enig at det hedder Den europæiske rumfartsorganisation; dette er klippe-klistret fra deres egen hjemmeside, i en artikel omhandlende fakta om organisationen. esa.int/dan/ESA_in_your_country/Denmark/ESA_i_tekst_og_tal Jeg tror fejlen er opstået ved en oversættelse af den engelske betegnelse, der kan forstås på begge måder. --Hofkas (diskussion) 22. jan 2018, 06:35 (CET)