Diskussion:Det Centrale Virksomhedsregister

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sproglig stil[rediger kildetekst]

Wikipedia er ikke en brugsanvisning. Stilen med "du" passer ikke til den stil som Wikipedia normalt er skrevet i. 84.238.20.14 har gentagende tilbagestilninger. Bruger:Madglad har forklaret problematikken ved redigeringen [1]Fnielsen (diskussion) 12. dec 2015, 20:17 (CET)

- Som du nok kan se, er det ikke den samme bruger som redigerer - så det er meget underligt at tro, at uden en forklaring på den NYE ændring, at gamle ændringer har magt over nye ændringer. Hvis Bruger:Madglad reelt mente at der var tale om noget som der skulle ændres, så kunne han bede om det med en ordentligt forklaring eller selv rette den. At fjerne en hel forklaring er ikke måden man gør det på. Jeg vil med det samme forsøge at tilpasse teksten, så det ikke ligner en brugsanvisning. (Skrev 84.238.20.14 (diskussion • bidrag) 12. dec 2015, 20:23‎. Husk at signere dine indlæg.)

84.238.20.14[rediger kildetekst]

Kan 84.238.20.14 ikke venligst oplyse sit navn og hvilke interesser vedkommende måtte have i cvrapi.dk? --Madglad (diskussion) 13. dec 2015, 12:44 (CET)

- Nej. Interessen ligger KUN i at teksten er skrevet KORREKT og at REDUNDATE passager ikke fremgår i det samlede afsnit. Mumble jumble kan man vente til sin dansk stil med. (Skrev 84.238.20.14 (diskussion • bidrag) 13. dec 2015, 12:48‎. Husk at signere dine indlæg.)

Forkortelse[rediger kildetekst]

Burde man ikke ændre navnet og forklaring på denne artikel.

Man skriver "Det Centrale Virksomhedsregister (i kort form CVR)" Men det kan ikke være og er ikke korrekt.

Forkortelsen er cvr, som i "Centrale Virksomheds-Register". ( Ja, oprindeligt med bindestreg ). Endnu mere korrekt "Centralt" og ikke "Centrale",

Altså : Centralt Virksomheds-Register

Se: Overordnede krav til et Centralt Virksomheds-Register, CVR Skatteministeriet. Told- og Skattestyrelsen, 1994 https://books.google.dk/books/about/Overordnede_krav_til_et_Centralt_Virksom.html?id=c8xTQwAACAAJ&redir_esc=y

Jeg ved ikke hvor "Det" foran centrale kommer fra, eller hvordan man kan mene at det skulle være en forkortelse for cvr. For hvis man skulle følge den logik, så skulle forkortelsen jo være DCV, som i "Det Centrale Virksomhedsregister"

Det kan godt være, at der i daglig tale, snakkes om det på denne måde. MEN en "Gravemaskine" bliver heller ikke til en gravko, bare fordi nok folk og medier siger det på den måde.

Erhvervsstyrelsen, som cvr sorterer under, skriver heller ikke "Det" med stort "D", når de forklarer om registeret. ( Medmindre "D" er første bogstav i en sætning ).

Se: https://erhvervsstyrelsen.dk/om-det-centrale-virksomhedsregister-cvr (Skrev 77.241.131.150 (diskussion) 16. feb 2019, 14:06. Husk at signére dine indlæg.)