Diskussion:Elefantvæddeløb

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Efter at have tygget på det et par dage vil jeg fortsat mene, at denne artikel er mindre encyklopædisk relevant, i hvert fald under nuværende navn. Er elefantvæddeløb virkelig den mest korrekte betegnelse for én lastbils passage af en anden på en dansk motorvej? Min tanke er, at under denne argumentation ville det være fuldt lige så relevant at Hotdog findes som Indianer i kano, eller Ambulance som Tudekasse... Eller er jeg helt galt på den? --Medic (Lindblad) 1. okt 2009, 01:15 (CEST)

En lidt anden vinkel: en:Elephant racing omhandler væddeløb med elefanter, som vel må være primærbetydningen af "elefantvæddeløb". Lad os få en bredere artikel om overhaling og så kan vi i artiklen om elefantvæddeløb have en note om at dansk og tysk lastbiltrafik også benytter ordet. --Palnatoke (diskussion) 17. jan 2015, 14:05 (CET)
Elefantvæddeløb er den mest almindelige danske betegnelse for det som artiklen handler om, og har aldrig oplevet at det har været misforstået. - Nico (diskussion) 17. jan 2015, 14:08 (CET)
Er først stødt på artiklen nu, og efter som jeg gik direkte ind på diskussionssiden, må jeg indrømme at jeg blev lidt overrasket over at den indeholder noget om overhaling. Elefantvæddeløb er vel først og fremmest væddeløb mellem elefanter. Er helt på linje med Palnatoke og Medic her - og synes Palnatokes forslag er brugbart. mvh Tøndemageren (diskussion) 17. jan 2015, 14:45 (CET)
Så længe der ikke er nogen artikel om elefantvæddeløb med elefanter (det har jeg til gengæld aldrig hørt om før, og kunne, jvnf. ovenstående ligeså godt være et afsnit i artiklen om elefanter ;-), ser jeg ingen grund til at lave noget om. At omdøbe artiklen til noget andet end det den på dansk sprogbrug handler om, er for mig at se absurd. Ordet Elefantvæddeløb findes i ordbogen, og anvendes både af FDM og i pressen. - Nico (diskussion) 17. jan 2015, 16:09 (CET)
Artikelnavngivningsmæssigt har vi med to spørgsmål at gøre her: "Hvad kaldes det, når en lastbil er meget lang tid om at overhale en anden lastbil?" og "Hvad er elefantvæddeløb?" - og der kan det sagtens være at svaret på det første vil være "elefantvæddeløb", men svaret på det andet vil med stor sikkerhed være "væddeløb med elefanter" (muligvis efterfulgt af 'nå ja, det kan man vel også'). Det kan også diskuteres om emnet "langsom lastbilsoverhaling" er for snævert. Men det er et sjovt udtryk, og Wiktionary kunne uden tvivl have gavn af opslagsordet wikt:elefantvæddeløb. --Palnatoke (diskussion) 17. jan 2015, 16:58 (CET)