Diskussion:Europaplads Station

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sammenskrivning[rediger kildetekst]

Jeg er ikke helt med på hvordan man forslår en sammenskrivning, men bør denne artikkel ikke sammenskrives med Dokk1 Station? Til sammenligning er Aarhus Hovedbanegård sammenskrevet med artikler om tidligere banegårde på ca samme sted (Og disse stationer er vel historisk mere vigtige end Europaplads Station?), reelt ligger stationen jo stadigt på Eruopaplads, og genåbner jo bare under et nyt navn opkaldt efter kulturhuset. Mange vil nok statigt kalde den Europaplads station, busserne har ligeledes skiftet navnet for stoppetstedet til DOkk1/Europaplads eller lign. Der er ingen andre stationer på letbanen/godssporet på den tidligere Aarhus nærbane, som har en selvstændig artikkel om den tidliger station, og hvis eksempelvis Den Permanente Station skulle blive genåbnet (Hvilket der i øjeblikket er en debat om) går jeg heller ikke udfra man opretter en ny artikel om denne. Er andre enige? --Borg punk (diskussion) 15. jun 2017, 18:54 (CEST)

Nej. Da Enghave Station lukkede og genåbnede 100 m væk som Carlsberg Station valgte man heller ikke at samle det i én artikel. Hvis man skal have en samlet artikel, bør det ske ifm. en samlet politik på området. Der er mange mystiske særtilfælde på jernbanen, der skal tages hensyn til. "Dokk1 Station" bliver for så vidt heller ikke en jernbanestation, men et stoppested for hurtigsporvogne. Hvad navnet ender med at blive ude i den virkelige verden må tiden vise, men der er nogle lokalpatrioter, der på Wikipedia har promovere betegnelsen "station" for stoppestederne, hvilket falder godt i tråd med Letbanens forsøg på at markedsføre sporvejene som "Østjyllands S-tog". Så lad os roligt læne os tilbage og beskrive hvad der sker, og bruge de betegnelser, der ender med at blive brugt i den virkelige verden. I øvrigt mangler vi stadig en artikel om den tidligere station Århus Havn. --Madglad (diskussion) 15. jun 2017, 23:37 (CEST)
Nu er det jo de samme spor, og banen kommer også til at blive benyttet af eksempeælvis godstog. Letbaner er jo også jernbaner, det er nogle andre tog der indkøbes til banen langs havnen, og ikke de samme type som dem der skal køre i byen, som man kan kalde sporvogne hvis man har lyst, skønt det ikke er"trams" men "Lightrail". De kan i øvrigt køre ligeså hurtigt som eksempelvis S-tog, metroer mv. Er Metroens stop så heller ikke stationer? Betegnelsen "Station" benyttes i øvrigt også i andre lande, samt i både Odense og KBH's kommende letbaneprojekter, det er det fagfolkende kalder dem, folk der ikke er "lokalpatrioter" eller lign. men eksempelvis sidder hos banedanmark.

Sporende ejes og vedligeholdes stadigt af banedanmark, og det er ikke usansynligt der vil køre andre toge på banen med siden, skønt det ikke ligger i kortene. Europaplads station var i øvrigt heller ikke en decideret "station" men et trinbræt. Den nuværende har perron, rulletrapper op til Dokk1 med venteområde, toiletfaciliteter mv. Hvornår noget er et "stop" og en "station" synes jeg er en lidt aburd diskussion da der ikke er nogen helt klar definition, men den er i hvert fald ligeså meget en station nu, som før, og vel på linje med diverse s-togsstationer. Jeg har svært ved at hvorfor der skal være 2 artikler om samme station, alene fordi der kommer nye tog. Update: Tjekkede lige, også Transport-, Bygnings- og Boligministeriet betegner dem som stationer. Se eks: https://www.trm.dk/da/nyheder/2017/dialog-om-modernisering-af-togstationer-paa-grenaabanen --Borg punk (diskussion) 18. jun 2017, 21:36 (CEST)

Hvornår åbnede trinbrættet?[rediger kildetekst]

Er der nogen, der ved, hvor længe der har været trinbræt ved Europaplads (og Skolebakken)? Var der f.eks. også standsning før oprettelsen af nærbanen i 1979, eller kørte togene uden stop mellem Århus H og Østbanetorvet? Aejsing (diskussion) 29. okt 2020, 15:21 (CET)

Jeg har tilføjet lidt om åbningen af Europaplads og Skolebakken. De blev etableret i forbindelse med åbningen af nærbanen i 1979. Europaplads erstattede samtidig stop for enkelte tog ved Århus Havnestation. Der er en længere artikel om havnestationen og driften i området i Jernbanen 4/2020. --Dannebrog Spy (diskussion) 29. okt 2020, 16:03 (CET)