Diskussion:Gennemsnitlig indstillingslængde

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad er indstilling[rediger kildetekst]

Hvad betyder ordet "indstilling" i forbindelse med film? Hvis dette ikke forklares, kan artiklen ikke forstås af folk uden forkundskaber i filmvidenskab. Mvh. Kartebolle (diskussion) 30. aug 2016, 14:58 (CEST)

Problemet er snarere at alle den slags begrebsforklaringer bør samles i én samlet artikel om filmtekniske begreber. --Madglad (diskussion) 30. aug 2016, 15:19 (CEST)
Måske er der en idé i at have en artikel om klippetempo generelt så? Emnet som sådan finder jeg i hvert fald relevant for et leksikon. Se evt. det link der er i artiklen nu. (Har forresten prøvet at gøre det mindre indforstået.) --Bruger:HrDansk (diskussion 30. aug 2016, 16:16 (CEST)
Måske om klipning generelt? --Madglad (diskussion) 30. aug 2016, 16:33 (CEST)
Måske bliver en artikel om klipning generelt for bred i fokus. Det kunne være smart at have i hvert fald fire artikler: "Krydsklipning og parallelklipning", "Synlig klipning", "Usynlig klipning" samt "Klippetempo".-Bruger:HrDansk (diskussion 30. aug 2016, 18:06 (CEST)

Jeg forstår stadig ikke betydningen af "indstilling". Hvad er en kameravinkel? Hvis man drejer et kamera mens man filmer, så dets vinkel i forhold det filmede ændrer sig, har man så en ny indstilling? Hvis kameraet er placeret uændret, men optagelsen stoppes i periode og så genoptages, har man så en ny indstilling? Osv. Artiklen er stadig indforstået. Mvh. Kartebolle (diskussion) 30. aug 2016, 17:23 (CEST)

"Hvad er en kameravinkel? Hvis man drejer et kamera mens man filmer, så dets vinkel i forhold det filmede ændrer sig, har man så en ny indstilling?" Nej, så har man en "kamerabevægelse". -Bruger:HrDansk (diskussion 30. aug 2016, 16:16 (CEST) Se evt. dette: http://filmcentralen.dk/gymnasiet/filmsprog/kamerabevaegelser
Indledningen til den tyske artikel de:Einstellung (Film) − som sammen med den engelske en:Shot (filmmaking) er knyttet til wikidata:Q260899 − har lidt om udtrykket 'Einstellung'; det skulle stamme fra stumfilmens dage: "... aus der Stummfilmzeit, als die Kameraeinstellung während einer Szene nicht verändert wurde. ...". En artikel Indstilling (film) kunne gå til samme wikidata, og "Gennemsnitlig indstillingslængde" kunne være et afsnit i en sådan artikel. -- Mvh PHansen (diskussion) 30. aug 2016, 18:13 (CEST)
Måske. Men jeg tænker, at informationen på denne side også bør indgå i en artikel om "klippetempo". Se gerne dette link: http://filmcentralen.dk/gymnasiet/filmsprog/klippetempo-Bruger:HrDansk (diskussion 30. aug 2016, 18:27 (CEST)
Gav "Page not found" - Måske denne: Klippetempo"
Tanken var blot at det altid er godt at læseren let kan se hvad de mener på andre sprogversioner om et emne; derfor forslaget om en artikel der kunne knyttes til wikidata:Q260899. -- Mvh PHansen (diskussion) 31. aug 2016, 08:06 (CEST)

Kartebolles definition er efter min mening korrekt, men bør kunne formuleres lidt mere mundret. Har ikke lige nogle gode ideer. --Madglad (diskussion) 31. aug 2016, 08:39 (CEST)