Diskussion:George Floyds død

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ved at afbryde blodkredsløbet til og fra hovedet i mere end 12 sekunder opnås bevidstløshed. Fastholdes knæet, endvidere ved hjertestop, i 12 minutter uden forsøg på genoplivning vil mennsket være hjernedød. Dette er ikke kvælning, hvilket skyldes afbrydelse af åndedræt.

--Damsgaard1971 (diskussion) 27. jun 2020, 18:18 (CEST)

Mord er en forkert oversættelse af dommen[rediger kildetekst]

Ifølge Ordnet betyder ordet "mord" nemlig "det at et menneske med overlæg dræber et andet menneske". Overlæg betyder ifølge ordnet en "grundig overvejelse eller gennemtænkning forud for en handling". Det er jo helt klart ikke sket her.

Juridisk set blev han netop ikke idømt "first degree murder", hvilket netop er det vi kalder mord eller det vi kalder manddrab ifølge §237. Hvad I pejer på er 2nd og 3rd degree murder, hvilket netop ikke er det vi kalder mord på dansk. Det er bare en forket oversættelse fra det engelske.

--Albin Schmitt (diskussion) 22. apr 2021, 19:00 (CEST)

Jeg vil mene, at "murder" netop godt kan oversættes til "mord". "Manslaughter" oversættes derimod til "manddrab" på dansk. Hvis du læser de pågældende juridiske paragraffer i den amerikanske straffelov, så er et af de elementer, som en anklager skal kunne bevise ved både first, second og third degree murder "intent". Altså, at gerningsmanden overlagt eller med fuld intension dræbte et andet menneske. Min forståelse er, at det, der adskiller de tre grader af murder (mord), er andre elementer end intentionen fra gerningsmanden. Intentionen er netop det, som gør det til "murder" jf. amerikansk straffelov. Hvis gerningsmanden ikke har haft en intention om at dræbe nogle, så skal de dømmes efter "manslaughter"-paragrafferne (=mandsdrab).
Hele den diskussion, der pågår i USA nu, er jo netop om hvorvidt han ikke er blevet dømt efter nogle for hårde paragraffer. Jeg tænker, at der er nogle - der ligesom dig - mener, at han kun skulle være kendt skyldig i "manslaughter"-paragraffen. Men juryen var jo så åbenbart af en anden opfattelse.--DannyVilla (diskussion) 22. apr 2021, 19:36 (CEST)