Diskussion:Herpes

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er teksten herfra? --Twid 21. apr 2006 kl. 21:41 (CEST)

Angiveligt, ja. Se afsnittet "Kønsherpes (Herpes 2)". --Pred (diskussion) 21. apr 2006 kl. 21:45 (CEST)

Herpesviridae[rediger kildetekst]

Bør artiklen ikke sammenskrives med Herpesviridae?--Madglad (diskussion) 14. sep 2015, 04:12 (CEST)

Ikke nødvendigvis. Den ene artikel beskriver herpesvirussen, den anden den sygdom, virussen forårsager. Desværre er begge artikler så korte, at forskellen måske ikke er umiddelbart indlysende, men for mig at se giver det egentlig okay mening at holde dem adskilt. --Medic (Lindblad) (diskussion) 15. sep 2015, 00:41 (CEST)
Som Medic skriver, der er tale om en virusfamilie, flere fremtrædelsesformer. Jeg ved ikke nok om emnet til selv at kunne forestå en sammenskrivning, men det giver ingen mening med to stub-artikler.--Madglad (diskussion) 15. sep 2015, 15:23 (CEST)
Jeg har altid haft en stor facinastion med sygdomme. Jeg har skrevet artiklen ned i mine fremtidige opgaver. Vedrørende spørgsmålet så er det jo flere typer, de mest almindelige herpes simplex HSV-1 og herpes genitalis HSV-2. De er dog fåresaget af det sammeSDavidJacobsen Edit: ups der var jeg lidt for hurtigt til at skrive, det var ikke om HSV-2 og 1. På det rigtige spørgsmål er jeg enig med MEDICSDavidJacobsen (diskussion) 16. sep 2015, 19:01 (CEST)

(diskussion) 15. sep 2015, 17:58 (CEST)

Blot for at præcisere: At sammenskrive disse to artikler vil omtrent svare til at sammenskrive artiklerne Mavesår og Helicobacter pylori; det første er en sygdom, det andet den bakterie, der forårsager sygdommen. Et andet, måske mere søgt eksempel kunne være sammenskrivning af forbrænding og bål eller brand; det første er processen, der tillader de andre to fænomener at finde sted. Desto mere jeg tænker over det, desto mindre mening vil en sammenskrivning give. De to emner relateret til herpes er forskellige, og hører ikke til i samme artikel. At begge artikler er stubbe er, i min optik, ikke tilstrækkeligt argument for at sammenskrive dem. --Medic (Lindblad) (diskussion) 16. sep 2015, 08:00 (CEST)