Diskussion:Kakao (drik)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Kakao (drik) var tidligere kandidat til gode artikler, men blev afvist ved afstemningen. Hvis du kan forbedre artiklen til GA-niveaugør det gerne, og nominer den eventuelt på ny.
Artiklen Kakao (drik) har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 14, 2010.

Huskeliste for Kakao (drik): rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Kakao = kakaomælk?[rediger kildetekst]

Er drikken "kakao" det samme som "kakaomælk"? Og er det pr. definition en opvarmet drik? "Kakao" (altså den mere tyktflydende variant) er nok for kvalmt at drikke koldt, men på den anden side er det ret almindeligt at drikke "kakaomælk" koldt. --Palnatoke 5. apr 2010, 13:50 (CEST)

Hvordan kan kakaoen være opfundet for 2000år siden og samtidigt være en del af astekenes kultur for 3400 år siden--Flix 6. apr 2010, 10:59 (CEST)

Som jeg har forstået det er selve chokolade"drikken" er 2000 år gammel, men kakaoen har eksisteret og været en del af astekernes kultur på anden vis end lige præcis en drik længe før. Det er sådan det er blevet formuleret, men hvordan kakaoen så har haft stor betydning for astekerne bliver ikke oplyst. Det kunne være godt lige at få med. --Dooba 8. apr 2010, 14:10 (CEST)

Varm kakao?[rediger kildetekst]

Jeg synes det lyder forkert at sige at det er en varm drik - jeg ved godt der er gjort rede for at det vil være 'kvalmt' at drikke koldt, men jeg mener ikke der er nogen rigtig definition på kakao. Kakaomælk - i hverdagssprog bare kaldet kakao bliver drukket koldt i litervis. -- Random - 11. apr 2010, 17:38