Diskussion:Sensetikterapi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ukritisk og selvpromoverende[rediger kildetekst]

Denne artikel fremstår som en ret ukritisk fremstilling af en terapiform, der er relativt ukendt, og ikke har nogen videnskabelig evidens bag sig. Sensetik terapi ser ud til at være baseret på erfaringer og der findes endnu ikke undersøgelser som efterprøver udbytte ved terapiformen.

Ordet Sensetik består af 2 dele: Sens (sanse) og etik. Det betyder at etik skal sanses og mærkes - vi mennesker kan mærke, hvad der er rigtigt og forkert. Det er en fælles grunderkendelse og erfaring, som vi fortsat får bekræftet rigtigheden af: Etik er en mærkesag.
kilde: https://www.sensetik.dk/mere-info

Der er en del kritik af den eksisterende psykiatri (se fx. https://www.sensetik.dk/panel-juni), hvilket også giver sig udslag i at Sensetik terapeuter ikke benytter diagnoser. Nogle vil mene at det kunne rumme et farligt potentiale for personer med psykiske tilstande, for hvem sygdomserkendelse er afgørende for at de kan modtage virksom behandling. For andre kunne det rumme et alternativ til en psykiatri, som klienten ikke har haft udbytte af.

--152.115.135.138 24. maj 2018, 16:52 (CEST)[svar]

Overvejende enig. Jeg har - uden i øvrigt at have nogen relation til terapiformen - forsøgt at gøre artiklen mere neutral, med fyldord som terapiformen "anser" ..., "ifølge ..denne terapiform", etc. Der mangler stadig nogle henvisninger. Anders (ABC) (diskussion) 18. okt 2019, 14:33 (CEST)