Tang Soo Do

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg

Tang Soo Do (McCune-Reischauer: tangsudo, hangul: 당수도; hanja: 唐手道) er en koreansk kampsport i stil med karate.[1]

Historie[redigér | redigér wikikode]

I 1909 blev Korea besat af Japan, og det blev forbudt at udøve Koreanske kampsportsformer, kun de japanske var tilladt. Efter 2. verdenskrigs afslutning begyndte man at genskabe de traditionelle skoler, og efter Koreakrigen (1955) blev de samlet, først under navnet Tang Soo Do, senere blev navnet ændret til taekwondo.

Tang Soo udtales Tan Suu.

Udviklingen inden for Taekwondo har generelt bevæget sig i retning som sportsdisciplin. Denne udvikling har resulteret i, at Taekwondo efterhånden havde bevæget sig så langt væk fra de oprindelige traditioner, hvorfor organisationen Tang Soo Do blev stiftet med henblik på at fastholde de oprindelige koreanske kamptraditioner.[2]

Se også[redigér | redigér wikikode]


Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Hanjategnene for Tang soo do er identiske med en ældre japansk skrivemåde for karate, se Karate#Betydningen af ordet karate.
  2. ^ Kilde: worldtangsoodo.com
Iraq-patrol.jpg Denne artikel om et emne der relaterer til en personudførbar aktivitet kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.