Tania Ovesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Tania Ovesen
Født 12. november 1977 (46 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Sanger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Tania Hardinger (født Ovesen d.12. november 1977 i Aarhus) er en aarhusiansk sanger og sangskriver.

Ovesen har tidligere været den ene halvdel af den akustiske duo Ovesen/Bruun, hvor hun sammen med guitaristen Leif Bruun spillede rundt omkring i landet. Ovesen/Bruun var også navnet på deres fælles lydstudie, som de havde nord for Aarhus fra 2003-2005.

Ovesen har lagt vokal til flere musikprojekter heriblandt soundtracket til Danmarksekspeditionen sendt på DR med musik af guitaristen Knud Møller.

I december 2009 indledte Ovesen et samarbejde med den tidligere Shu-Bi-Dua-guitarist Michael Hardinger. De dannede sammen med Shu-Bi-Dua-medlemmerne Kim Daugaard og Michael Bundesen og musikeren Kasper Daugaard Krisekoret, som skriver og fremfører politiske sange.

I december 2010 lagde Ovesen vokal på Hardinger og produceren Rasmus Schwengers julemelodi God December. I februar 2011 skrev Ovesen og Hardinger Liberal Alliances slagsang som de sammen fremførte i marts 2011 på partiets landsmøde.

Ovesen har i en årrække været forsanger i danseorkesteret "Tailors" fra Horsens, og senerehen de to bands Traffic og Radiostars. Ovesen Hardinger er nu forsanger i det danske band Fed Lykke der debuterede med singlen Sommer i Danmark i maj 2018 som hurtigt blev det mest spillede sang på P5.

Ovesen og Michael Hardinger skrev sammen “Kalundborg-sangen” i 2015 til byen i forbindelse med et Spil Dansk projekt. Sangen spilles blandt andet på byens kirkeklokker.[1]

Ovesen har skrevet og indspillet to engelsksprogede sange “Ism” og “If You Stay” som blev udvalgt af songtradr til en rockcompilation ved navn “Crossroads” i USA.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Ovesen blev i 2014 gift med guitaristen Michael Hardinger på Hawaii.[2] Parret har været sammen siden 2010.[3] Parret er bosat dels i USA og dels i Danmark

Referencer[redigér | rediger kildetekst]