Tate Donovan

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tate Donovan
TateDonovan (cropped).jpg
Personlig information
Født 25. september 1963 (58 år)
New York City, New York, United States
Nationalitet USA Rediger på Wikidata
Ægtefælle Corinne Kingsbury (2005–2008)
Partner Jennifer Aniston (1995-1998) Rediger på Wikidata
Uddannelses­sted University of Southern California, Tenafly High School, USC School of Dramatic Arts Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Tv-skuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller, skuespiller, instruktør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Tate Buckley Donovan (født 25. september 1963) er en amerikansk skuespiller og instruktør. Han er kendt for sin rolle i Damages som Tom Shayes,[1] og for sin rolle som Jimmy Cooper i den amerikanske tv-serie The O.C.. Han gav stemme til titlekarakteren Herkules i Disneys animerede spillefilm, i den animerede tv-serie og i videospillet Kingdom Hearts II.

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Tate Buckley Donovan, den yngste af syv børn, blev født i New York City, New York [2], som søn af Eileen Frances (født McAllister) og John Timothy Donovan, som var en kirurg.[2][3][4] Han er af irsk katolsk baggrund. [5][6] Donovan gik på Dwight-Englewood School, i Englewood, New Jersey (kandidater som omfatter skuespillerne Brooke Shields og Mira Sorvino, og kokken Anthony Bourdain), inden han overføres til en offentlig high skole i Tenafly, New Jersey . Han har været vist på tv siden hans teenageår. Han gik på University of Southern California i Los Angeles, hvor han mødte sine venner, skuespillere Grant Heslov og George Clooney.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]