Teach For All

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Merge-split-transwiki default.svgSammenskrivningsforslag
Artiklerne Teach First Danmark, Teach For All er foreslået sammenskrevet. (Siden oktober 2020)  Diskutér forslaget
Kort begrundelse:  Er en:Teach First og en:Teach For All ikke tilstrækkeligt sammenfaldende, til at det kan samles i en artikel?

Teach For All er et globalt NGO-netværk af uafhængige partnerorganisationer i 58 lande, der arbejder for lige uddannelsesmuligheder i forskellige nationale kontekster. Partnerorganisationerne arbejder efter samme model, som er at engagere de bedst egnede universitetskandidater til at blive lærere i socialt udsatte boligområder og gennem denne erfaring bidrage til at skabe lige uddannelsesmuligheder for alle børn, både som lærere og fremtidige beslutningstagere. Modellen varierer dog fra land til land i forhold til optagelseskrav, uddannelse og certificeringer.

Gennem det globale netværk kan partnerorganisationer og deres lærere og alumner dele ideer og løsninger, der kan bidrage til at skabe lige muligheder for alle børn, uanset baggrund.

Teach First Danmark, som er del af Teach For All, blev stiftet i 2013.[1] Deres koncept er blevet mødt med kritik, for at meritlæreruddannelsen ikke er tilstrækkelig, sammenlignet med en læreruddannelse.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Carsten Terp Beck-Nilsson (2. marts 2017), Fond investerer millionbeløb i forening, der skaber mønsterbrydere, Altinget.dk, hentet 12. oktober 2020. 
  2. ^ Susan Ea Kirkegaard (6. december 2019), Teach First, Folkeskolen.dk, hentet 12. oktober 2020. 
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]