Teatret ved Ringvejen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Teatret ved Ringvejen
Information
Genre Satire
Skabt af Rune Tolsgaard
Esben Pretzmann
Medvirkende Dan Nielsen, Helle Dolleris, Uffe Rørbæk, Jesper Rofelt, Niels-Martin Eriksen, Søren Malling, Christine Exner, Hjalte Flagstad, Lene Poulsen, Lars Torpp Thomsen
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 1
Produktion
Produktionsselskab DR2
Produktionsland Danmark Danmark
Udsendt
Sendt Danmark 2006

Teateret ved Ringvejen er en dansk satire tv-serie, der kørte på DR2 i 2006. Serien handler om et kommunalt amatørbørneteater i Hvidovre, der kæmper med stress, dårlig økonomi og interne intriger under opsætningen af Dyrene i Hakkebakkeskoven. Manuskriptet til serien blev skrevet af Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann (kendt fra Drengene fra Angora) og instrueret af Tolsgaard.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

I serien følger vi blandt andre teaterlederen Steffen (Uffe Rørbæk) og hans kamp for at få teaterets noget skrantende økonomi til at hænge sammen. Dette bliver ikke lettere da den nye mand i Kommunens kultur- og fritidsforvaltning ikke, som sin forgænger, er indstillet på at blive ved med at poste penge i teateret.

Vi følger også instruktøren Bo (Niels-Martin Eriksen), der gik ned med stress i sidste sæson under opsætningen af Folk og røvere i Kardemomme by. Med psykologhjælp i bagagen er han tilbage, men kæmper stadig for at komme til at fungere i rollen som instruktør.

Teaterets teknikstab kæmper også for at få tingene til at fungere. Teaterets teknikansvarlige, Carsten (Søren Malling), har haft et problem med et lysloft, der ikke var blevet sat ordentlig fast og derfor rev sig løs under en forestilling og røg ned i hovedet på de børn, der overværede forestillingen. På den baggrund er der blevet hentet forstærkning ind, i form af den nyuddannede kvindelige teknikassistent, Anja, hvilket bestemt ikke huer teknikchefen.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Folk på teatret[redigér | rediger kildetekst]

Andre medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FjernsynSpire
Denne artikel om et tv-program er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.