Ted Heath (orkesterleder)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ted Heath
Født George Edward Heath
30. marts 1902
London, England
London Rediger på Wikidata
Død 18. november 1969 (67 år)
Virginia Water, Surrey
Virginia Water Rediger på Wikidata
Genre Bigband Jazz
Aktive år 1916–1969
Pladeselskab London Records, Decca Records
Instrumenter
Basun

George Edward „Ted“ Heath (30. marts 1902 i London18. november 1969 i Virginia Water, Surrey) var en britisk orkesterleder, komponist og basunist.

Liv og virke[redigér | rediger kildetekst]

Da hans far var leder af Wandsworth Borough Band, kom Ted Heath ret tidligt i kontakt med musikken. Allerede i en alder af 10 vandt han en tenor-horn -konkurrence. 14 år gammel spillede han basun. Sine første penge tjente han som gademusiker. Omkring 1919 fik han lejlighed til at spille med i Doc Cooks Orkester, et i London gæstende Ragtime-orkester, hvormed også Sidney Bechet var kommet til England. Heath blev 'opdaget' af orkesterlederen, Jack Hylton, der fastansatte ham i orkesteret. Endvidere var han engageret 1924/25 hos Bert Firman, 1925/27 hos Jack Hylton og 1927/35 hos Bert Ambrose.

Efter at have haft kontrakter med Sid Lipton og Geraldo fik han i 1944 af BBC tilbud om at starte sit eget orkester inden for Swing og moderne jazz. Fra 1945 spillede bandet hver søndag i Palladium i London. Specielt i deres Big Band-repertoire var et arrangement oprindeligt skrevet for solo-piano London Suite af Fats Waller.

Flere turnéer førte dem gennem Storbritannien, det europæiske fastland og 1956 for første gang i USA.

Blandt hans seneste album, som han indspillede for plademærket 'London', var en række optagelser af 'node for node' kopieringer af arrangementer fra legendariske big bands.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  • Leo Walker: The Big Band Almanac. Ward Ritchie Press, Pasadena. 1978

Weblinks[redigér | rediger kildetekst]