Teddy Flack

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medaljeoversigt
Center
Teddy Flack)
Deltager for Australien
Atletik
Olympiske Lege
Guld 1896 i Athen 1500 meter
Guld 1896 i Athen 800-meter-løb
Deltager for Blandede hold
Tennis
Bronze 1896 i Athen Doubles

Edwin Harold «Teddy» Flack (5. november 1873 i Islington, Middlesex, England10. januar 1935 i Berwick, Victoria, Australien) var en australsk atlet og tennisspiller.

Flack blev olympisk mester to gange i 1896 i Athen under de første olympiske lege i moderne tid. Han vandt både 800 og 1500 meter løb, han vandt 1500 meterløbet efter en duel mod favoritten Arthur C. Blake. Sin anden olympiske titel vandt han to dage senere da han vandt 800 metersfinalen på tiden 2.11,0 minutter. Flack stillede også op i marathonen dagen efter, til trods for at han aldrig havde konkurreret i længere løb end 10 miles. Halvvejs i marathonløbet lå han på en anden plads, bag Albin Lermusiaux fra Frankrig, som havde vundet bronzemedalje på 1500 m. Efter 32 kilometer brød franskmanden, og dermed var Flack i spidsen. Men kun fire kilometer fra mål kollapsede han, og da en græsk tilskuer prøvede at hjælpe ham, slog han tilskueren ned. Flack blev diskvalificeret.

Flack deltog også i tennisturneringen, både i single og double, i Athen. Han tabte i den indledende runde til Aristidis Akratopoulos fra Grækenland i single. I double spillede han sammen med George S. Robertson. De kom til semifinalen efter at have vundet den første kamp på walkover. De tabte semifinalen til Dionysios Kasdaglis fra Egypten og Demetrios Petrokokkinos fra Grækenland. De kom dermed på tredjepladsen, men i 1896 var det kun vinderen, der fik medalje i sølv. Det var først under OL 1904 der blev indført guld, sølv og bronze for de tre første placeringer.

Han døde efter en hjerteoperation i 1935.