Telefonsvarer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
En ældre telefonsvarer fra Panasonic med to kassettebånd

En telefonsvarer er et elektronisk apparat som er tilsluttet en telefonabonnents telefonlinje og automatisk besvarer opkald, når ejeren af telefonen enten ikke kan eller vil svare. Telefonsvareren kan da opfange en besked fra den som ringer, og senere afspille beskeden for telefonens ejer. Tidligere har det været meget almindeligt at beskeden blev spillet ind på kassettebånd, men i dag bruges også andre lagringsmedier.

I dag er det også muligt at have en såkaldt telefonsvarer tilknyttet sit mobiltelefonabonnement. Når abonnenten er udenfor signaldækning, har telefonen slukket eller ikke ønsker at besvare et opkald, videresendes opringeren til et elektronisk system hos operatøren, og en besked kan så spilles ind på dette system. Abonnenten kan senere ringe dette system op for at høre beskeden. Tjenesten kaldes mobilsvar.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Telefonsvareren blev opfundet i 1898 af Valdemar Poulsen.[1]

Der er delte meninger om, hvem som opfandt den første automatiske telefonsvarer. William Muller opfandt en i 1935, men også William Schergens har angiveligt opfundet et apparat i 1931.[2]

Henning Blachman, far til Thomas Blachman, opfandt i 1958 en automatisk telefonsvarer og har siden levet af patentet fra opfindelsen, men har aldrig selv sat den i produktion.[3]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Wikipedia-logo.png Søsterprojekter med yderligere information:
Teknik og teknologi Stub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.