Teleselskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 23. maj 2015, 15:05 af Crudiant (diskussion | bidrag) Crudiant (diskussion | bidrag) (Bryder mig ikke om linket da det kan ses som reklame - det er en privat virksomhed)
Spring til navigation Spring til søgning

Et teleselskab er en virksomhed, der udbyder telefoniprodukter på et givet marked. Deres kunder er privatpersoner eller andre virksomheder.

Mobilselskab

Et mobilselskab er et teleselskab, som sælger tjenester inden for mobiltelefoni. Hvis mobilselskabet har eget netværk betegnes de normalt som mobiloperatører eller blot som operatører. Hvis mobilselskabet ikke har eget netværk men i stedet på engrosvilkår anvender et netværk betegnes de som service provider eller som MVNO.

Siden liberaliseringen af det danske telemarked d. 19 januar 1998, dagen hvor også Tele Danmark blev privatiseret og videreført under navnet TDC, har antallet af teleselskaber og MVNOér i Danmark, sammenlignet med de fleste andre vestlige lande, været relativt højt. Danmark havde i 2011 iflg. Danmarks Statistik, 7.900.000 mobilabonnementer eller 1,41 mobilabonnement pr. dansker. Samtidig var der i samme periode iflg. Erhvervsstyrelsen mere 80 mobilselskaber, MVNO´er og bredbåndsselskaber i landet, hvilket er på niveau med antal teleselskaber i hele USA.

Eksterne henvisninger


FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.