Tennisbold

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Tennisbolde ved French Open 2012.

En tennisbold er en bold, som er designet til tennis. Tennisbolde har en fluorescens grøn farve ved de betydelige sportsbegivenheder,[1][2] men ved rekreationelt spil kan de være næsten alle farver. Tennisbolde er dækket med fiberfyldt filt, som justerer deres aerodynamiske egenskaber, og de har alle hvide bueformede kurver, der går omkring bolden.

Specifikationer[redigér | redigér wikikode]

Tennisbold ved Japan Open Tennis Championships 2011.

Moderne tennisbolde må leve op til bestemte kriterier i forhold til størrelse, vægt, deformation og opspring for at blive godkendt til reguleret spil. International Tennis Federation (ITF) definerer den officielle diameter som 6,54-6,86 cm. Bolde må have masser i forholdet 56,0-59,4 gram. Gul og hvid er de eneste farver, der er godkendt af ITF og de fleste bolde, der er produceret, er fluorescens gule og kendte som "optisk gule". Efter at de første gang blev introduceret i 1972 så viste efterfølgende forskning, at de er mere synlige på tv.

Tennisbolde er fyldte med luft og deres overflade dækkes af ensartet filt på en gummisammensætning. Filten forsinker flow separation i grænsefladen, som reducerer luftmodstanden og giver bolden bedre flyveegenskaber.[3][4]

Tennisboldreklame i det 19. århundrede.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "ITF Technical - History". International Tennis Federation. Hentet 4. juni 2015. 
  2. ^ "Inside Wilson's tennis ball factory". ESPN The Magazine. 30. august 2015. Hentet 2. november 2015. 
  3. ^ "Golf Balls, Cricket Balls and Tennis Balls". Princeton University. 5. oktober 2005. Hentet 2009-10-20. 
  4. ^ Dr. Rabi Mehta of NASA-Ames, entitled Aerodynamics of sportsballs, Annual Review of Fluid Mechanics, 17:151–189, 1985.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]