Personer i Dragon Ball

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Tenshinhan)

Dette er en oversigt over personer fra den japanske mangaserie Dragon Ball, samt de tilhørende Dragon Ball Z og Dragon Ball GT.

Son-Goku[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Son-Goku.

Chichi[redigér | rediger kildetekst]

Chichi er Son-Gokus kone, og datter af Okse-djævlen, som optræder for første gang i bind 1 (Dragekuglernes Hemmelighed).

Son-Goku lover som barn at gifte sig med Chichi, uden han er klar over, hvad det egentligt betyder. Det glemmer han, men møder hende igen i bind 15 (Chichi) i en kampsportsturnering, hvor de forlover sig.

Chichi får senere to sønner "Son-Gohan", som viser sig for første gang i bind 17 (En Bror Til Son-Goku) og "Son-Goten" bind 36 (Den Nye Helt).

Son-Gohan[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Son-Gohan.

Son-Goten[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Son-Goten.

Bulma[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Bulma.

Vejita[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Vejita.

Trunks[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Trunks.

Piccolo[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Piccolo (Dragon Ball).

Kame-Sennin[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Kame-Sennin.

Tenshinhan[redigér | rediger kildetekst]

Tenshinhan er en tre-øjet japansk fiktiv tegneseriefigur, fra tegneseriemangaen Dragon Ball og tegnefilmserien Dragon Ball Z. Han er trænet af kampmesteren Kame-Sennins rival Tsuru-Sennin. Som udgangspunkt ville Tenshinhan originalt være en dræber. Han starter med at være fjende af Son-Goku, men efter at have kæmpet mod ham og Kame-Sennin, kommer han på bedre tanker, løsriver sig fra sin gamle mester og bliver vennerSon-Goku og hans allierede. Han er ofte i selskab med Chao-Zu, hans træningspartner og bedste ven, som han kan kommunikere med telepatisk.

Ved sin introduktion er Tenshinhan blandt de stærkeste krigere i serien. Ligeså stærk som Son-Goku hamselv. Med sit tredje øje registrerer han meget bedre fjendens bevægelser, og det gør ham til en meget god kampudøver. Som de fleste af de andre karakterer, forsvinder hans relative styrke hurtigt i takt, med at historien fremskrider.

En stor håndfuld af de første optrædender af karakterer i de tidlige kapitler af Dragon Ball-serien og Tenshinhan var blandt dem. Han blev inspireret af en figur fra Journey to the West: hans unikke evne til at have et tredje øje, stammede fra den kinesiske gud Erlang Shen.

Tenshinhan Sagaen[redigér | rediger kildetekst]

Tenshinhan bliver første gang instroduseret i Dragon Ball serien under den 22. Kampsportsturnering (Tenka'ichi Budôkai) under Tenshinhan Sagaen. Han er elev på Traneskolen, der har som mål for ham og hans kampkammerat Chao-Zu, at bekæmpe eleverne på hans Sensai Tsuru-Sennins rival, Kame-Sennin. Skildpadeskole. Tenshinhan gennemgår en meget lille modstand under turneringens indledende runder, og klarer sig nemt igennem til finallerne.

Ved hjælp af at bruge Chao-Zu's telepatiske kræfter, til at styre rækkefølgen i kvartfinalerne, bestemmer Tenshinhan sig for, først at møde op mod Skildepadeskolens elev Yamchu, som han har udvekslet fjendtlige ord med siden starten af turneringen. Yamchu fremviser en større kampkraft end Tenshinhan regnede med, men var stadig ikke nogen bemærkelsesværdig trussel mod Tenshinhan, som ikke blot besejrede ham, men gik videre og afsluttede kampen ved unødvendigvis at brække Yamchus ben. Hurtigt efter kampen, tilegner Tenshinhan sig viden omkring hans tidligere træner og idol Tao Baibai, og hans drabsmand Son-Goku, og turneringen udvikler sig mere til hævn end sejr.

Tenshinhans næste modstander er vinderen af den forrige kampsportsturnering, Jackie Chun. Jackie Chun udfordrede Tenshinhan, ikke blot i fysisk kamp, men også for at advare ham mod at følge den onde side. Med hjælp fra sin mester, finder Tenshinhan ud af at Jackie Chun rent faktisk er Kame-Sennin i forklædning og det lykkedes for ham at lave skildepaddemesterens kendetegns teknik, Kamehameha (som han lærte i kampen mod Yamchu) imod ham. Efter dette, opgiver Kame-Sennin kampen og hopper ud af ringen. Kort efter får Tenshinhan fat i Kame-Sennin, for at få afsløret fordelen ved tilbagetrækningen, til hvilket Kame-Sennin svarer ved at fortælle Tenshinhan, at det er tiden for unge kæmpere, inklusive Tenshinhan, at tage hans plads.

Tenshinhan formåder at kæmpe i finalekampen mod Son-Goku i egen høje person. Son-Goku er en kraftfuld modstander og kampen lader til at være jævnbyrdig indtil Son-Goku pludselig bliver ude af stand til at slå eller parere et angreb uden at være paralyseret. Tenshinhan finder hurtigt ud af at Chao-Zu dominerer kampen under Tsuru-Sennins ordrer, og befaler Chao-Zu om at stoppe, siden han ønsker en fair kamp. Tsuru-Sennin opfatter dette som forræderi og beordrer Tenshinhan, til at dræbe Son-Goku, men Tenshinhan nægter; Kame-Sennins ord har vist sin sandhed og Tenshinhan ønsker ikke længere at være en fremtidig lejemorder. Den nu frustrerede Tsurusennin beordrer Chao-Zu til både at dræbe Tenshinhan og Son-Goku og da Chao-zu nægter, truer Tsuru-Sennin med at dræbe ham i stedet. Kame-Sennin sætter en ende på dette ved at blæse Tranemesteren væk fra stadion med en Kamahameha, der tillader Tenshinhan og Son-Goku til at konsentrere på deres kamp.

Tenshinhan og Son-Goku fortsætter med at kæmpe indtil Tenshinhan til sidst bestemmer sig for at sætte en ende på den, ved at bruge sin bedste angrebsteknik, Kikukanonen. Han advarer Son-Goku om at unvige strålen, der tvinger ham ud af ringen, da der ikke er nogen chance for at overleve, ved at blive ramt af den. Tenshinhan formåder at bruge angrebet og destruerer hele arenaen; på grund af hans advarsel, undviger Son-Goku ved springe utroligt højt op i luften. Tenshinhan er overbevist om, at han har vundet kampen på det tidspunkt, da han er i stand til at flyve og Son-Goku ikke er. Men Son-Goku bruger en sidste Kamehameha til at slynge sig selv ind i Tenshinhan som en raket. Begge kæmpere falder efterfulgt begge til jorden, Son-Goku lige forrest. Son-Goku forsøger at bruge et andet, mindre Kamehameha for at sænke farten ned, men bliver ramt af en lastvogn og lander først. Tenshinhan lander øjeblikkeligt efter og vinder derfor turneringen.

Efter kampen tilbyder Tenshinhan Son-Goku halvdelen af pengegevinsten, da han opdager at hans sejr, mere skyldtedes held. Han undskylder også overfor Yamchu for at have brugt urimelige metoder under deres kamp. Kame-Sennin tilbyder Tenshinhan at bo i Kame House, men Tenshinhan afslår, og fastholder at han ikke vil lære kampkunst af en anden, selvom han har forrådt sin mester.

Ærkedjævelen Piccolo Sagaen[redigér | rediger kildetekst]

Det gode humør er kortvarigt, da skildepaddeeleven Kuririn uventet bliver murdet, da han kort er adkildt fra gruppen. Sammen med hans krop, er der en besked med symbolet 'Ma' (Djævel) på den. Kame-Sennin fortæller alle, at det repræsenterer en utrolig stærk fjende ved navn Ærkedjævelen Piccolo, der blev forseglet for århundreder siden af Kame-Sennin og Tsuru-Sennins gamle læremester Mutaito. Mutaitos styrke var langt fra Piccolos, så han fandt en hemmelig selvmorderisk teknik ved navn Mafuba, og det lykkedes ham at fange Piccolo i en riskoger forseglet med magi, men Kame-Sennin og de andre erfarer at han er blevet løsladt. Da Son-Goku hører dette, stadig ikke helt frisk fra kampen mod Tenshinhan, styrter han af sted for at tage hævn.

Ved at opfatte alvoren i situationen, melder Tenshinhan sig til hjælpe alt hvad han kan. Han bliver informeret om de syv Drage Kugler, der som samlede kan frembringe dragen Shenlong, og opfylde et hvilket som helst ønske. Sammen med Chao-Zu og Kame-Sennin er Tenshinhan hurtigt på en jagt efter at samle dem alle sammen, så de kan udrydde Piccolo. Efter at have fundet adskillige af dem, fortæller deres radar, der beskriver Drage Kuglernes lokalisering, at den resterende kugle faktisk kommer imod dem, hvilket betyder at Piccolo også søger Drage Kuglerne og kommer efter deres.

Før Piccolo når at konfrontere dem, slår Kame-Sennin uventet Tenshinhan ud og gemmer ham i en hule. Kame-Sennin indstiller sig på at bruge en Mafuba imod Piccolo og, siden Son-Goku allerede er regnet som dræbt, betrager den gamle mester Tenshinhan som planetens sidste håb hvis han fejler. Halvt ved bevidsthed, kan Tenshinhan ikke gøre andet end at bevidne Kame-Sennins ultimative mislykkede forsøg, mod den magtfulde Ærkedjævel. Piccolo spilder ikke tiden på at forbinde Drage Kuglerne sammen, og tilkalde dragen og i desperation beordrer Tenshinhan Chao-Zu til, at ønske et hurtigt ønske om at tilintetgøre Piccolo, før Ærkedjævelen selv kan nå at ønske. Chao-Zu forsøger sit bedste, men bliver med det samme dræbt fra et skud af Piccolo, midtvejs inde i sin sætning, og Tenshinhan kan kun se til. Piccolo fortsætter med at fremsige sit ønske, og ødelægger efterfulgt dragen, velvidende at det er den eneste ting, der kan stoppe ham.

Efter at have genvundet sin bevægelighed, og Piccolo er langt væk, træner Tenshinhan at bruge Mafuba teknikken som, som han lært ved at se Kame-Sennin udføre den. Da han mestrer den fuldkomment, drager Tenshinhan af sted til Piccolo's placeing i Kejserens Slot i verdens hovedstad, for at konfrontere dæmonen. Efter han ankommer og udfordrer Piccolo, er han skrækslagen over at opdage at riskogeren, der skulle bruges som fængsel har fået tilført et hul, og er blevet ubrugelig efter hans træning. Ved at have erfaret det, må Tenshinhan droppe Mafubaen og han bestemmer sig for at angribePiccolo alligevel.

Radits[redigér | rediger kildetekst]

Radits (ラディッツ, Radittsu) er den biologiske bror til Son-Goku og er den ældste søn af saiyajinen Bardock. Han er væsentligt en kriger i Freezers hær, og arbejde sammen med de andre saiyajinere Vejita og Nappa (Dragon Ball). Da han arbejdede på et hold ledet af Vejita, rejste Radits til jorden for at finde ud af om Son-Goku, havde fuldført den mission han fik tildelt som baby: at vælte jorden. Men under sin ankomst, finder Radits ud af, at hans bror har mistet alle sine voldelige saiyajin tendensser og ikke har nogen kendskab til sin afstamning eller sin sande rase. Radits prøver at overtage Son-Goku til at slutte sig til ham og overtage planeten, men det lykkedes ham ikke.

Efter at have opdaget at Son-Goku er blevet fredelig efter en heldbreddelse fra en slem hovedskade som barn, kidnapper Radits hans søn Son-Gohan og som løsesum kræver han at Son-Goku dræber 100 mennesker på et døgn, så han mister sine hæmninger mod at dræbe. På dette tidspunkt var han meget stærke end Son-Goku, og det tog en ordentlig hold anstrengelse for ham og Piccolo (med assistance fra Son-Gohan) at besejre ham.

Stemmer[redigér | rediger kildetekst]

Dansk stemme

Funimation

Nappa[redigér | rediger kildetekst]

Nappa (ナッパ) er en stor skaldet sayajin kriger på omkring 50 år og er over 2 meter høj. Nappa var den mægtige sayajin Vejitas makker under Sayajin Sagaen. Nappa bliver introduceret som en næsten uovervindelig kæmper, med et forfærdeligt temperament. Under hans kamp mod jordens forsvarere, bliver Chao-Zu, Tenshinhan og Piccolo dræbt. Da den meget stærke modstander Son-Goku, dukker op og besejrer Nappa, bliver den store mand personligt udslettet, af hans skuffede og nådesløse kamppartner Vejita.

Stemmer[redigér | rediger kildetekst]

Dansk stemme

Funimation

Ocean Group

Kommandant Ginyu[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Kommandant Ginyu.

Jeeze[redigér | rediger kildetekst]

Jeeze (engelsk: Jeice, japansk: Jisu) er mutant, men fremstår mest som menneske. Han er medlem af den tidligere frygtede Ginyukommando (Ginyu Tokusentai på japansk). Jeeze har langt hvidt hår, der tit forveksles med candyfloss. Mange kalder ham endda en rumgulerod med hår. Han er tilsyneladende den svageste i Ginyukommandoen, ikke kun fordi han kun har ét specialangreb, men han er også en bangebuks.

Efter at medlemmerne Barta, Rikoom og Guldo er besejret, flygter han fra kampen og fortæller kommandant Ginyu om det hele. Under Goku og Ginyus kamp var han nødt til bare at se på, da Ginyu ville have en fair kamp og kæmpe alene. Mens de to kæmper, begår Jeeze den fejltagelse at komme op at slås med Vejita, hvilket koster ham livet.

Freezer[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Freezer (Dragon Ball).

Cooler[redigér | rediger kildetekst]

Cooler (クウラ Kuura) er skurken i den femte og sjette Dragon Ball Z film. Han er storebror til Freeza og er King Colds første søn. Han kan forvandle sig en gang mere end Freeza og er derfor en rigtig stærk modstander. Freeza kender sandsynligvis ikke så meget til Coolers styrke da han kalder sig selv for universet alle stærkeste kriger og mener at Ginyu er den næst stærkeste. Men faktisk har Cooler en nogenlunde høj kampkraft større end Freeza og Cold. Cold har en speciel gruppe Cooler panseret indsatsstyrke hedder den ligesom Freeza har Ginyu-kommandoen men der er kun 3 medlemmer af den i modsætning til Ginyu-kommandoen, men de er til gængæld lige så gode. I speciel bøgerne der hedder Dragon Ball Z bliver Cooler besejret af Son Gokū og vender senere tilbage som metal Cooler dobbelt så stærk som før (cirka).

Kong Cold[redigér | rediger kildetekst]

Kong Cold (eller King Cold), er far til Freezer, og Cooler, og farfar til Kuriza. Cold har en meget høj skurkeklasse, i at han muligvis er overboss over både Freezers, Coolers, og Kurizas organisationer. Han er meget lusket, og ondskabsfuld. Selvom det er ukendt, så har han sandsyndeligvis evnen til at forvandle sig.

Det er ofte blevet diskuteret blandt mange Dragonball-fans, om han er stærkere end Freezer, eller ej. Han er muligvis stærkere end Freezer. Men man ser aldrig, at han viser sin styrke, og hans specielle angreb er ukendte. Han dukker op, og dør i bog 28. Cold var ham, som genopbyggede Freezer til en Cyborg, da denne lå hårdt såret, efter kampen mod Son Goku. Da han kommer til Jorden sammen med Freezer, møder han Fremtids Trunks. Efter at Trunks dræber Freezer, tilbyder Cold at adoptere ham, så de sammen kan herske over Universet. Da Trunks takker nej, beder Cold ham om at låne sværdet. Trunks giver ham sværet. Da det så har vist sig, at Cold er ude på at dræbe Trunks, hugger han sværet ude efter ham. Trunks griber fat i sværdet, og slår Cold ihjel, med det samme. Men inden Trunks udsletter ham, når en af Dr.Geros spionagerobotter at indsamle Colds celler, til monsteret Celle. I Dragon Ball Z, ses han senere i Helvede, sammen med Celle, Freezer, og Ginyu-Kommandoen (Undtagen Kommandant Ginyu). Her ryger han i et fængsel, sammen med de andre skurke, efter at have fået bank af Paikuhan.

Celle[redigér | rediger kildetekst]

Hovedartikel: Celle (Dragon Ball).

Dr. Brief[redigér | rediger kildetekst]

Dr. Brief er en ældre, genial og excentrisk videnskabsmand. Han er far til Bulma, og en af de smarteste og rigeste mænd i verden. Han bor i West City med sin kone og deres mange kæledyr. Ligesom næsten alle i hans familie (med undtagelse af Vejita), er Dr. Brief's navn et ordspil på undertøj (trusser).

Mester Kvæde[redigér | rediger kildetekst]

Mester Kvæde træner Son-Goku op til at genoptage kampen mod Tao bai-bai.(Tranernes herres bror)

Gotenks[redigér | rediger kildetekst]

Gotenks er en fusion af Trunks (søn af Vegeta og Bulma) og Goten (søn af Goku og Chi chi). De fusionerer første gang i mangaens bind 40, og i animens episode 236* hvor de skal kæmpe mod Majin Buu.

  • episode nummeret afhænger af hvilken udgave af animen du ser

Bardock[redigér | rediger kildetekst]

Bardock er Son-Gokus far og en stolt og modig anden-rangs saiyajin. Han har tre sønner: Son-Goku, Radits og Kadish. Man ser ikke Bardock optræde i Dragon Ball og Dragon Ball Z universet; kun i nogle få bøger. Han har også evnen til at se ind i fremtiden, når han drømmer. Bardock ser på et tidspunkt, at hele den planet, han bor på sammen med Son-Goku og andre saiyajiner, vil blive sprængt i luften af Freezer. Han vælger derfor at sende Son-Goku ned på Jorden, for at Son-Goku skal herske over den. Bardock dør, da planeten bliver sprængt i luften.