The Book of Boba Fett

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The Book of Boba Fett
The Book of Boba Fett.svg
Information
Originaltitel The Book of Boba Fett
Genre Science fiction
Skabt af

Jon Favreau

Dave Filoni
Medvirkende

Temuera Morrison

Ming-Na Wen

Pedro Pascal
Sprog Engelsk
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 1
Antal afsnit 7
Produktion
Produktionsselskab

Lucasfilm

Golem Creations
Location Los Angeles, California
Produktionsland USA
Producent

John Bartnicki

Dave Filoni
Produktionsleder

Jon Favreau

Dave Filoni

Robert Rodriguez

Colin Wilson
Instruktør

Dave Filoni

Robert Rodriguez

Bryce Dallas Howard

Kevin Tancharoen

Steph Green
Udsendt
Oprindelig kanal Disney+
Sidst sendt 8. februar 2022
Oprindelig sendt 29. december 2021 - nu
Status køre stadig
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Ludwig Göransson
Åbningstema The Book of Boba Fett
Komponist Joseph Shirley
Kronologi og andet
Relaterede shows

Star Wars

The Mandalorian
Links
Officiel hjemmeside Rediger på Wikidata
The Book of Boba FettIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

The Book of Boba Fett er en amerikansk tv-serie skabt af Jon Favreau for streamingtjenesten Disney+. Det er en del af Star Wars-franchisen, et spin-off fra serien The Mandalorian med forbryder kongen og dusørjægeren Boba Fett som også kendes fra andre Star Wars- medier. Serien foregår på tværs af to tidslinjer: sammen med The Mandalorian og Ahsoka, og umiddelbart efter begivenhederne i Jediridderen vender tilbage.

Temuera Morrison har hovedrollen som Boba Fett, mens Ming-Na Wen også har hovedrollen som Fennec Shand. Begge gentager deres roller fra The Mandalorian og andre tidligere Star Wars- film og serier. Det er flere gange forsøgt at lave en selvstændig Star Wars- film centreret om Boba Fett, før Lucasfilm begyndte at prioritere sine streamingserier som The Mandalorian. Morrison optrådte som Fett sammen med Wen i anden sæson af The Mandalorian, og en potentiel spin-off-serie blev først rapporteret i november 2020. The Book of Boba Fett blev officielt annonceret i december 2020 med Morrison og Wen i hovedrollerne. Optagelserne var begyndt på det tidspunkt og slutede i juni 2021.

The Book of Boba Fett havde Premiere den 29. december 2021 og kører i syv afsnit indtil den 9. februar 2022.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Boba Fett og Fennec Shand forsøger at skabe sig et navn i galaksens underverden ved at overtage det territorium, der engang var kontrolleret af Jabba the Hutt .

Rollebesætning og karakterer[redigér | rediger kildetekst]

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

I februar 2013 annoncerede Disneys CEO Bob Iger at der ville komme adskillige enkeltstående Star Wars spin-off film. Den ene var angiveligt centreret om dusørjægeren Boba Fett, og ville enten finde sted mellem Star Wars (1977) og The Empire Strikes Back (1980) eller The Empire Strikes Back og Return of the Jedi (1983). Filmen skulle også følge andre dusørjægere som blev set i The Empire Strikes Back.I begyndelsen af 2014 henvendte Simon Kinberg sig til instruktøren Josh Trank om at lave en Star Wars-film, og Trank lavede et pitch for en Boba Fett-film til Star Wars firmaet Lucasfilm, som han var blevet hyret af til at instruere i juni samme år. Trank skulle efter planen annoncere filmen ved Star Wars Celebration i Anaheim i april 2015, og også afsløre en teaser for projektet, men dette blev aflyst i sidste øjeblik efter at Lucasfilm blev opmærksom på den problematiske produktion på Tranks film Fantastic Four (2015). I maj 2015 arbejdede Trank ikke længere på filmen. En Boba Fett film blev efter sigende stadig overvejet af Lucasfilm i august 2017. Efter den økonomiske fiasko med filmen Solo: A Star Wars Story (2018), genovervejede Disney deres Star Wars filmproduktioner. I oktober 2018 bevægede Boba Fett filmen sig ikke længere, og Lucasfilm prioriterede i stedet Disney+ streamingserien The Mandalorian.

I februar 2020 fortæller Iger, at der blev overvejet at lave spin-offs af The Mandalorian, og der var potentiale for at tilføje flere karakterer til serien med den hensigt at give dem deres egen serie. I maj 2020 var Temuera Morrison sat til spille Boba Fett i den anden sæson af The Mandalorian. Morrison spillede Bobas far Jango Fett i Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002), og fortsatte med at give stemme til Boba i forskellige Star Wars serier. Før Morrisons medvirken i The Mandalorian blev bekræftet, optrådte Fett kort i den første sæsons episode "Chapter 5: The Gunslinger" sammen med karakteren Fennec Shand, spillet af Ming-Na Wen. Morrison har en lille rolle i anden sæsons premiere, "Chapter 9: The Marshal", før han bliver fuldt introduceret i "Chapter 14: The Tragedy", instrueret af Robert Rodriguez.

Episoder[redigér | rediger kildetekst]

Episode Titel Skrevet af Instrueret af Udgivet
1 Episode Chapter 1: Stranger in a Strange Land Jon Favreau Robert Rodriguez 29. december 2021
2 Episode Chapter 2: The Tribes of Tatooine Jon Favreau Steph Green 5. januar 2022
3 Episode Chapter 3: The Streets of Mos Espa Jon Favreau Robert Rodriguez 12. januar 2022
4 Episode Chapter 4: The Gathering Storm Jon Favreau Kevin Tancharoen 19. januar 2022
5 Episode Chapter 5: Return of the Mandalorian Jon Favreau Bryce Dallas Howard 26. januar 2022
6 Episode Chapter 6: From the Desert Comes a Stranger Jon Favreau og Dave Filoni Dave Filoni 2. februar 2022
7 Episode Chapter 7: In The Name of Honor Jon Favreau Robert Rodriguez 9. februar 2022

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]ii