The International Institute for Strategic Studies

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The International Institute for Strategic Studies
Arundel House.jpg
Hovedsædet Arundel House i London
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1958Rediger på Wikidata
Grundlæggere Denis Healey
Michael HowardRediger på Wikidata
Hovedsæde London, StorbritannienRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The International Institute for Strategic Studies (IISS), Det Internationale Institut for Strategiske Studier, er et forskningsinstitut oprettet i 1958, med hovedsæde i London.

IISS beskriver sig selv som en tænketank, der beskæftiger sig med internationale sikkerheds- og forsvarspolitiske spørgsmål. Tænketanken angiver at have 2.500 individuelle medlemmer og 450 forenings- og institutions-medlemmer fra mere end 100 lande. IISS hævder også, at de er en uafhængig kilde til korrekte og objektive oplysninger om internationale strategiske spørgsmål for politikere og diplomater, udenrigspolitiske analytikere, internationale forretningsmænd, økonomer og journalister.

Siden 1950'erne har IISS udgivet årbogen The Military Balance, som er en årlig vurdering af de enkelte nationer militære kapacitet, og tidsskrifterne Survival og Strategic Comments.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]