The Island (film fra 2005)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
The Island
Overblik
Originaltitel The Island
Dansk titel The Island
Genre Science fiction
Instrueret af Michael Bay
Manuskript af Caspian Tredwell-Owen
Alex Kurtzman
Roberto Orci
Medvirkende Ewan McGregor
Scarlett Johansson
Sean Bean
m.fl.
Fotografering Mauro Fiore Rediger på Wikidata
Klip Christian Wagner,
Paul Rubell Rediger på Wikidata
Scenografi Nigel Phelps Rediger på Wikidata
Musik af Steve Jablonsky
Produceret af Kenny Bates
Michael Bay
Distributør DreamWorks (i USA)
Warner Brothers (uden for USA)
Udgivelsesdato 22. juli 2005
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde 127 min.
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget Ca. 126 mio. USD
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
The Islands hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The Island er en science fiction film fra 2005 instrueret af Michael Bay, og med Ewan McGregor og Scarlett Johansson i hovedrollerne. Filmen kostede omkring 126 mio. USD og handler om McGregors karakters kamp med at affinde sig i den verden han lever i og de begivenheder der udspiller sig når han stiller spørgsmål ved sandheden. Filmen har et kritisk syn på kloning og genteknologi, og sætter fokus på de klassiske etiske og moralske spørgsmål om 'penge vs. menneskeliv'.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

I en nær fremtid bor alle udelukkende indendørs i et 'Big Brother' lignende samfund på grund af påståede klimaændringer og et giftudslip. Alt fra et lille humørudsving og ændringer i morgenurinen, til ens tanker og drømme bliver automatisk registreret og får straks konsekvenser for den enkelte. Diet, job og hvem man omgås socialt med er automatisk fastsat, og sex er ikke-eksisterende. Alle har svage minder om et tidligere liv, men husker kun tydeligt deres liv få år tilbage, efter det påståede giftudslip. De virker indoktrineret til at tro at de er specielle, og de en dag via et lotteri vil blive udtrukket som vindere og få lov til at komme til en eksotisk paradis-lignende ø som skulle være et af de få udendørs områder. Dette bliver også konstant prædiket for alle via tv-skærme og gentaget igen og igen. Men en dag opdager Lincoln Six-Echo at noget er galt, og mere og mere tyder på at den officielle forklaring på hvorfor at alle må leve indendørs ikke er rigtig. Derfor beslutter han sig sammen med Jordan Two-Delta for at bryde ud og hurtigt finder de ud af at de, og alle andre fra den indendørs verden, i virkeligheden er kloner af mennesker i den 'virkelige verden' og alt de nogensinde har kendt til, har været løgn.

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Af hensyn til budgettet, blev der tilføjet synlige reklamer for bl.a. Macintosh, MSN og XBox i filmen, hvilket angiveligt indbragte i omegnen af 850.000 USD.

Eksterne Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film