The King of Comedy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The King of Comedy
Instrueret af Martin Scorsese
Produceret af Arnon Milchan
Manuskript af Paul D. Zimmerman
Medvirkende Robert De NiroJerry LewisSandra Bernhard, Diahnne Abbott, Shelley Hack, Martin Scorsese, Tony Randall, Don Letts, Ed Herlihy, Ellen Foley, Frederick de Cordova, Liza Minnelli, Mary Elizabeth Mastrantonio, Mick Jones, Victor Borge, Marta Heflin, Gerard Murphy, Edgar Scherick, Joe Strummer, Joyce Brothers, Kim Chan, Catherine Scorsese, Paul Simonon, Chuck Low, Loretta Clemens Tupper, Scotty Bloch, Senator Bobby, Margo Winkler, Tony Devon og Thelma Lee
Fotografering Fred Schuler
Land USA
Sprog engelsk
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

The King of Comedy er en amerikansk komediefilm fra 1983, instrueret af Martin Scorsese og med Robert de Niro og Jerry Lewis i hovedrollerne.

Filmen handler om to ensomme mænd; den ene er den feterede talkshow-vært Jerry Langford, den anden er Rupert Pupkin. Sidstnævnte bor stadig hjemme hos mor og hænger ud på Times Square som autografjæger, men drømmer om en fremtid som tv-komiker. Han forsøger derfor på alle måder at møve sig ind på livet af Langford. Til sidst kidnapper han tv-værten med det formål at tvinge tv-selskabet til at lade Rupert optræde som stand-up komiker for åben skærm.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film